Blogginlägg

7. jan, 2018

Ibland när det är kaos inuti tycker jag att det är så skönt att städa. Denna gång råkar dessa bitar sammanfalla väldigt bra om man ska vara positiv; här behövs nämligen verkligen städas...

Mycket gäster och jul; det är barr och gamla chips och godispapper i mängder under soffan,och i minste sonens rum har hans...vad heter det nu då? jo, sacosäck fått ett hål någonstans så vita plastkulor ligger som nyfallen snö över hela hans golv. Upptäckte jag i går. I går halv tio på kvällen när jag dammsugit vardagsrummet i över en halvtimme, varvid soffan säkert tagit en kvart. Man kunde svepa med skurskaftet under den och så kom det fram; tärningar, plast, legobitar....Och godis.

Och det första jag ser när jag gått upp är att de tydligen poppade popcorn när jag lagt mig i går. Jag antar att de har tagit upp nästan allt.

Antar också att det är i sin ordning att livet gör ont ibland. Det bara är så. Det kan inte vara solsken jämt, allt går upp och ner o s v...Ändå gör det så ONT när det gör ontLedsen

Tre vinnare i utlottningen av min bok Skuggvinter i går; Ankie Svensson, Anna Hjalmarsson och Anna M Persson.

Jag har en pågående tävling nu med, även i dag kan du gå in på min sida som heter just Skuggvinter på Facebook, och gilla och dela aktuellt inlägg där, så är du med och tävlar om ett gratisex, vinnaren presenteras där i kväll. Vill du ha länken dit, gå in på mitt förra inlägg här på bloggen. 

Förresten, jag har ett felsignerat exemplar. Är det någon som vill ha en bok där jag klippt bort allra första sidan (givetvis ingen med text)Vinkar, gå in under fliken Kontakt på denna sida och skicka ett mejl. Först till kvarn får den!

Det är fortfarande tyst i huset fast klockan är kvart över nio. Det brukar det inte vara, alla har vänt på dygnet. Jag tror jag ska börja låta lite, i övermorgon är det skola igen och vi behöver komma in i vardagliga rutiner. Ute är det fruset och kallt. Det ska bli sol tydligen.

Du som läste; TACK för att du gör detHjärtaSköt om dig så ses vi snart igen! Och var gärna med och gilla och dela på FacebookVinkar

 

 

 

5. jan, 2018

Den här bloggen startades ju på grund av mitt skrivande på  Skuggvinter,  en psykologisk thriller som skildrar ett otrohetsdrama som spårar ur, och som kom ut för knappt två månader sedan. Försäljningen har gått riktigt bra enligt mitt förlag och jag har fått ett flertal fina recensioner, både på bokbloggar och av läsare som gått in på min sida på Facebook som heter just Skuggvinter. Dessutom har jag varit ute och signerat en del, samt fått veta att den ska bli ljudbok någon gång under våren. Jag är så himla lycklig över det och vill gärna dela min glädje bl a med er som följer mig via bloggenHjärtaOch det bästa sätt jag kan komma på är att lotta ut några ex av Skuggvinter  till er, närmare bestämt tre stycken. 

För att delta går du in på min min sida som det länkas till här: Skuggvinter på Facebook 

Gilla och dela aktuellt inlägg där och kommentera hos mig att du gjort det. Jag meddelar vinnarna på Facebook och här på bloggen i morgon kväll! 

Har du inte Facebook men vill ändå vara med? Gå in på under fliken Kontakt  på denna sida och skicka mig ett mejl där du talar om varför du vill vinna så är du med i utlottningenLer

Har du en bokblogg och vill läsa min bok? Tala gärna om det för mig så får du den! 

Allra största TACK till dig som läste, GILLA & DELA gärna som sagt och det viktigaste; ta hand om digHjärta Det kommer snart ett vanligt inlägg om min mer eller mindre kaotiska tillvaro så kika in snart igenVinkarOch glöm inte att titta in i morgon kväll förstås när jag berättar vilka som vunnit!

 

3. jan, 2018

Fast jag tycker inte vår gran barrar så mycket...

Vad fort det tog slut! Det var nedräkning, tindrande ögon av förväntan, släktingar som kom och sedan plötsligt nyårsafton med ymnigt snöfall och boeuf bourguignon och så...poff! så var det över. Men det gör inte så mycket, huvudsaken var att det var bra. Och det var det verkligen! Det gick bra i radio med (jag gjorde bara bort mig liteRodnar).

Nu är det vardag igen. Även om mina tre största barn är hellediga en vecka till var det jobb för oss vuxna i familjen igår och fritids för minstingen. Men vet ni vad? Jag har kommit på vad bok tre ska handla om! Det kom när jag gick och förberedde vad jag skulle säga i radio. Bl a skulle jag ge tre tips på hur man skriver en bra deckare och i tankarna sa jag ungefär; Man skulle också kunna vinkla det så att boken börjar med...

Och så bara handlingen kom. Magiskt! I radio fick jag sedan hitta på något annat att säga men vad gjorde det? Jag har varit orolig för att ideérna till bok tre har varit absolut inga alls, not anymore!

Men nu är det tvåan som gäller. Igår kom jag på en del beträffande den när jag gick och drog med min städvagn. Mycket små saker, men de ska absolut inte underskattas. Små saker är ofta stora i bokens värld, därför att de hjälper till att bygga upp en trovärdig helhet.

Vad har ni gjort de första dagarna på nya året? Nyårslöften? Förväntan inför det nya? Skriv gärna en rad om du vill, klicka bara på inläggets namn, i det här fallet "Poff!" och scrolla neråt så kommer du till gilla- och kommentatorsfältetLer Vad du än gör, KRAM och ta hand om digHjärta

 

28. dec, 2017

Hej på er! Ett kort inlägg blir det, som vanligt skrivs det tidigt på morgonen. Jag vaknade alldeles för tidigt faktiskt men efter ett tag resignerade jag och gick upp. Den uteblivna sista timmen jag behövt sova får ersättas av en stärkande promenad istället. Det kan behövas eftersom mycket av dagen kommer tillbringas i sittande ställning; 

Nu på förmiddagen kommer jag ta bilen till Borås och vara med i P4 Sjuhärad strax efter elva. Klicka här för direktsändning länken!

Sedan, efter en lunch någonstans, är det dags för signering i Akademibokhandeln, Knalleland.

OjojGråter! Mest för radion. Jag var ju med i slutet av november också, i samma kanal, och pratade om min bok och det var ju väldigt roligt men om sanningen ska fram var det väldigt roligt EFTERÅT. När jag kunde konstatera att det gått bra. Det läskigaste är förstås att det är direktsändning, säger jag något dumt går det inte att göra ogjort.

I övrigt är det jul. Vilket ju inte passerar obemärktVinkar Vi har haft ynnesten att släkt har kommit från både Nederländerna, Italien och Stockholm. Det sovs över och gästas även hos mina föräldrar i Borås  men det är ändå givetvis fullt tryck och ös här hemma. Farfar, min mans bror med flickvän, små busiga kusiner...you name itHa ha!

Och även om det är underbart är det MYCKET på samma gång. Men inte just precis nu. Nu är det tyst i köket med fyra tända ljus som fladdrar i adventsstaken. Jag ska försöka röra mig så tyst som möjligt ett tag till. Bara njuta av att det är stilla. Till dig som läste; TACK för att du gjorde det! Hoppas att du har riktigt fina mellandagarHjärtaOch om du råkar bo i Borås och befinna dig i närheten, kom gärna till Knalleland mellan ca kl 13 - 16, då sitter jag vid Akademibokhandelns ingångLer

 

 

22. dec, 2017

Dags att försöka skaffa sig lite julefrid, även om jag inte riktigt vet hur det ska gå till. Men jag har på känn att den inte gömmer sig alltför långt borta. Om jag bara bryr mig om att lyssna. Och ta det lite lugnt. Vårt hus får väl vara en levande reklam för det jag brukar säga; "Det spelar ingen roll om det är lite damm i hörnen, bättre att föräldrarna inte är sönderstressade." Så sant, det tycker jag verkligen.

Men just nu är jag både uppe i varv, dödligt trött...och så är det naturligtvis ostädat, vi har ännu ingen gran o s v. Förklaringen är att det händer mycket. I måndags skrev jag på kontraktet så nu blir det ljudbok av Skuggvinter. Och två kvällar den här veckan har jag suttit och signerat. Det är jätteroligt och stort men också ansträngande, för att det är ganska nervöst. 18 sålda böcker blev det i förrgår förresten, så det blir 900 kr till BRISHjärtaDET känns bra.

Egentligen är nästan allt bra just nu, det är bara det att det är så MYCKET att mitt jag som f ö är hyperkänsligt, hotar att drunkna i det. 

I går var jag hemma och barnen med, större delen av dagen, och jag trodde att det skulle bli en MYSIG dag. Med julförberedelser och en tur till samhället för att handla lite. I stället upptäckte jag att jag var på urdåligt humör. Trött så att det snurrade i huvudet och inget tålamod alls. Och allt som inte blivit gjort under veckan bara stirrade på mig; törstiga växter, smutsig tvätt, minstingens pysselverk spritt lite överallt bland dammtussar och gamla chips som jag hittade under soffbordet och solen sken in en stund genom solkiga fönster och jag kände mig plötsligt helt GALEN! I själva verket var jag efter en stund så gapig och trist trots att barnen ställde sig och fixade middag att jag snabbt listade ut vad det var, (och det gör jag inte alltid): PMS. 

Tillsammans med allt blev det bara för...tokigt. Ledsen blir man. När man skriver fint på sin sida om att julen borde vara glad för alla barn och så går man själv hemma och skriker som en tyrann.

Samtidigt är föräldraskapet mycket tjat och barnen ska lära sig att man hjälps åt hemma och de ska inte vara med sin skärm hela tiden för att det är lov. Fast...just i går hade det nog varit ett bättre alternativ för jag orkade ju inte vara med dem. Orkade inte med något alls, faktiskt.

Men när jag nu fått ner detta på pränt växer något fram i mig; vad jag ska göra av denna dag. I stort sett ser den likadan ut; hushållsgöra hemma och en tur till samhället. Men barnen får nog vara mycket med sina skärmar så gör jag mitt. Och jag ska försöka att vara snäll mot mig självHjärtaDet är nog mitt bästa julefrids-tips i dag. Till er som läste; TACK för att ni gjorde det! Och till alla er som gillat och delat på min fb-sida Skuggvinter häromdagen att jag skulle sitta på Akademibokhandeln, signera och skänka en del av vinsten till BRIS, också TACK!! Och till er som skriver och hoppas på att bli utgivna; det är inte omöjligt. Man får bara vara väldigt envisVinkarOch skrivtokig! Jag ska vara med i radio igen förresten. 28 december strax efter kl 11 i P4 Sjuhärad. Och ge tips på hur man skriver spännande. (Hujeda mig!GråterJag som inte vet hur jag fick till det...) Men nu; GOD JUL på er om vi inte hörs innan dess! Hjärta