Blogginlägg

26. okt, 2017

 Något nytt i mitt liv har tagit sin början. Ett nytt kapitel i det om man vill uttrycka det så. Författar-kapitlet. Och det känns JÄTTEKONSTIGT. Lika knepigt som på bilden bredvid, och ja, den är upp och ner. Liksom min tillvaro.

Innan handlade min skrivande del av tillvaron om att skriva. Nu ska de dagar i veckan då jag valt att inte jobba  för att kunna...just det, skriva, även rymma annat. Som kontakt med förlaget; att välja mellan matt eller blankt omslag t ex, som ni ju hjälpte till medLerHjärta Att bestämma pris på boken. Det blir 179 kr, alldeles troligt tillkommer frakt på det. (Tycker ni att det är ett okej pris? Det är i a f ett ganska vanligt sådant på en ny bok, enligt min lilla forskning, varken iögonfallande lågt eller högt.)

I dag är en hemmadag och jag ska bl a fylla i en anmälan till Borås bokmässa i mars nästa år (fast det betyder inte att jag med automatik är med, bara att jag vill det.) Jag ska försöka ta kontakt med kvinnan som gjorde största delen av omslaget efter mina önskemål och fråga vad hon vill ha för det.

Jag ska kanske lägga ut något på fb, där jag nyss startat en vanlig sida och en Skuggvinter-sida.

Min man tittade väldigt intresserat på min vanliga (fb-sida) när jag gjort ett inlägg på den. Han verkligen LÄSTE. Kul att han tycker det här verkar bra, tänkte jag.

- Varför står det inte någonstans att du är gift med mig? sa han sedan.

- Va? sa jag. Jag har ju precis startat den, det är väl inte så konstigt.

Men han gick hastigt in på "Familj och relationer" och skrev in sig självHjärta

Skuggvinter  är förutom att den (förhoppningsvis) är spännande, en historia om otrohet. Kanske tänkte han att det var bäst att det inte fanns utrymme för oklarheter, nu när boken kommer ut. Ibland tänker jag detsamma...Rodnar

Jag får lust att skriva till ett förord där det står; "Allt som händer i den här berättelsen, det var inte jag som kom på allt. Vid någon punkt tog mina karaktärer över och min enda kvarvarande uppgift blev att försöka skildra allt så snyggt som möjligt."

Jag är trots allt författare. Eller nej? Det känns skumt om jag skulle säga det. Som jag skrev ovan, det här är verkligen märkligt. Och lite läskigt...Men nu vet ni som eventuellt läser boken när den kommer ut; Det var inte jag som hittade på allt, det var personerna i boken. ViskarVinkar

Till dig som läste; allra största TACK för att du gjorde detHjärtaOch jo, förresten, jag kommer ha några utlottningar på fb framöver, en nästa fredag (på min Skuggvinter-sida.) Gilla och dela, så är du med och tävlar om ett gratis ex av Skuggvinter. Men där är vi inte nu. Fast det är ju nästan fredag här med faktiskt. Härligt! Ta hand om digLer

Vill du gilla eller kommentera, bara klicka på rubrikens namn, i det här fallet "Ett nytt kapitel" och scrolla neråt så kan du göra det.

Ps Och nu kan du även förhandsbeställa Skuggvinter  här på bloggen, eller om du är recensent eller har en bokblogg och önskar ett rec.ex,  gå in under fliken "Beställ bok & rec.ex". Varmt tack för ditt intresse!

 

 

 

23. okt, 2017

I lördags åkte familjen till Ullared och jag var hemma och städade. Det kanske inte låter som världens bästa helgdag men det var just vad det var! Ni som har följt denna blogg vet ju att det har varit mycket skrivande ett tag och det har naturligtvis gjort att annat fått stryka på foten. Som t ex städning.

Jag är lokalvårdare men jag brukar säga att det är jag bara på jobbet. Det hindrar inte att jag skulle vilja vara det hemma också, men hemma är jag mycket mer författare och mammaVinkar

Men i lördags! Jag rensade i hallen bland jackor och skor och löv och fingervantar och dansskor och fotbollsskydd. Slängde, bar ner till kädförrådet, lade i tvätten.

Jag torkade ur alla fönsterbänkar och vattnade alla blommor. I vardagsrummet plockade jag bort alla soffkuddar och dammsög sedan bort rester av chips, sand och pärlor.

Jag grovstädade i stora badrummet. Rena städfestenLer stort

När familjen kom hem var det mörkt och jag hade tänt ljus på ute på trappen och hällt upp ett stort glas vin. Jag tittade på vad alla hade köpt (men undvek kvittotGråter) och sedan drack jag mer vin och tog itu med makens och mitt sovrum. Jag kunde liksom inte hejda mig.

I går fortsatte det, i rena glädjeyran. Minstingens rum, det är ett helt projekt. Avslutning av köket. Och så vidare...

Ibland är det skönt att få gå upp helt i något. Och städning är absolut en form av terapi. Det är därför jag jobbar med det, hehe..Nä men allvarligt talat, visst är det skönt? Man gör rent, resultatet syns direkt. Man tar bort det stökiga och ersätter det med lugn.

Nu är det måndag och som jag brukar skriva på morgnarna, dags att sparka i gång denna dag.

Jo förresten, det blev blankt omslag. Först tänkte jag matt men när Visto skickade bilden tyckte jag att den var...matt hade varit ett finare ord men jag tänkte dassgrå.

Till dig som läste, allra största TACK för att du gjorde det, även för alla åsikter som kom in gällande omslagetHjärta

Ha en riktigt fin start på veckan och glöm inte att vara snäll mot dig självLer

 

21. okt, 2017

Hej på er! Nu har jag startat en fb-sida för Skuggvinter. Gå gärna in och kolla om du har lust Facebook.se/skuggvinter

Där kan man via mejl eller ett pm förhandsberställa boken om man vill.

(Tilläggas kan att det går ju bra att göra härifrån bloggen också om man går in under fliken "Kontakt" och skickar mig ett meddelande tillsammans med adressLer Ca pris blir 189 kr, exkl frakt, men obs! för att priset inte är spikat än, även om jag kan säga att det blir inte mycket dyrare än så. Och du behöver naturligtvis inte skicka några pengar innan det finns en bok att skicka i vägVinkar)

Hur som helst önskar jag dig en riktigt fin helgHjärtaoch TACK för att du läste!

 

 

 

 

 

19. okt, 2017

Vad tycker ni?

För nu är Skuggvinter  snart på väg till ett tryckeri i Riga. Alltså, ett förtydligande;

Omslaget till min kommande bok, (som för övrigt finns att beskåda i förra inlägget), ska det vara matt eller blankt?

Måste bestämma mig snart, så om ni ser detta inlägg i tid, (i morgon måste jag meddela förlaget vilket), så tyck gärna till genom att klicka på inläggets namn, i det här fallet "Matt eller blankt?"  och scrolla neråt så kommer ni till kommentatorsfältet och kan göra detLer

Annat i veckan; Efter att ha känt mig helt tömd på energi är jag nu lite piggare och gladare. Och promenaderna hjälper till som vanligt, som i går när jag hade turen att vara ute när solen var framme och alla löv såg ut som guld. Fast i morse var det vitt på marken. Men minstingen och jag tyckte att det var ganska stämningsfullt när vi travade i väg till skolan.

Föräldramöte: Vi fick bl a se en givande kortfilm med pedagogiska tips på hur man gör vardagen mer bråk-fri. Professorn som tipsade var i 60-årsåldern ungefär och såg väldigt belåten ut. Han har glömt hur det var, tänkte jag, när man satt fast i försök- att vara-positiv-fast- alla -bråkar-hemma-träsket.

Fast å andra sidan, det var bra råd och han hade haft sex egna, så...

Och tjaa, det kanske inte är så mycket mer som har hänt de sista dagarna. Jag försöker ta det så lugnt jag kan, så gott det nu går.

Och till dig som läste kan jag väl nästan önska en fin helg nu, när det är torsdag kväll?Vinkar

Kanske ska jag dricka ett glas vin, för att fira att jag nu gått igenom Skuggvinter  för allra sista gången (för det måste väl stämma nu när det gått till tryckeri? Eller ska de också skicka det åter till mig så jag får godkänna det the last time?Gråter Hoppas inte det).

Sköt om dig och TACK för att du var härLer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14. okt, 2017

Jag vaknade i morse och kände mig glad. Det var ett tag sedan. Jag vet inte riktigt varifrån det kom men jag tänker baskemej inte forska djupare i det heller. Kanske är det helt enkelt lättnaden över att Skuggvinter  snart är klar för tryckeriet.

Hur som helst, jag tänker bara vara glad i dag. Tillbringa förmiddagen med barnen och sedan, när maken kommer upp, gå undan och läsa min inlaga. Inlaga är, för er som inte vet (det visste knappt jag) hur Skuggvinter  kommer se ut i bokform. I går hann jag läsa till sidan...132 (?) och i dag är det bara att fortsätta.

Ute är det grått och regnigt men jag ska försöka få till en promenad innan. Sedan sitta med kaffe och läsa medan lördagen rusar förbi utanför dörren. Men nu är det åtminstone snart klart. Och jag hittar fortfarande korrfel. Inte så många men de dyker upp ibland.

Men nu gör vid det här, Skuggis, du och jag. Eller Go, Skuggis, go!  som brorsan brukar säga.

Önskar er en riktigt fin helgHjärta och allra största TACK för att ni läste dessa rader!