29. jan, 2019

Läsa något annorlunda?

På min andra blogg https://mittmanus.com klagar jag idag på att det finns för många böcker med liknande intrig, och då är det inte helt oväntat kriminalromaner jag syftar på. Ni vet, det börjar med ett mord och så kommer polisen...Något som funkar uppenbarligen, men när man läst en del av det (som jag;) ack, så tröttsamt! 

Här kommer några annorlunda tips för dig som vill ha spänning utan  poliser på var och varannan sida:

Samhällets fiende av Katarina Persson. Den handlar om journalisten och bloggaren Lia Bergfalk. Uppskattad, till hon publicerar ett inlägg som väcker starka känslor, och gör henne till en av Sveriges mest hatade personer på sociala medier. Baksidestexten fångade mig direkt, och så gjorde även boken! Den ges ut på förlaget DareMe Publishing som Katarina äger tillsammans med Eva-Lisa Dezmin.

Av Eva-Lisa har jag haft nöjet att hinna läsa två böcker ur hennes Lex Limbo-serie, varav ni ser den första på bilden. Den skildrar bl. a Olivia, singel och i en ekonomisk knipa som träffar Jesse, en man med ett minst sagt tvivelaktig karriär. Och oj, vad det drar iväg...

För tillfället är jag djupt inne i  Mörk labyrint  av Nevada Barr, med betoning på djupt och mörkt. Vildmarksrangern Anna Pigeon, som jag följt även i  Vargavinter,  kallas denna gång ner i underjorden, för att vara med i räddningsoperationen av sin vän och tillika grottkryparen Frieda, som fallit och skadat sig illa. När hon och Friedas kollegor äntligen når fram till henne, viskar Frieda i Annas öra: Det var ingen olycka... Sedan blir hon åter medvetslös.

Nevada Barr skriver så att det verkligen känns som om man är djupt under jord, istället för i den sköna säng jag befinner mig i när jag läser om kvällarna. Visserligen är vårt hus omgivet av ett tjockt lager snö nu, men inte begravt under det. Än. Mer snö väntas tydligen..?

TACK till dig som läste Hjärtaoch ta det lugnt på gatorna och i trafiken. Har du något lästips och / eller vill kommentera går det bra om du klickar på inlägget och scrollar neråt Vinkar