28. sep, 2018

Bokmässan

Jaha, vad ska ni köpa nu då på Bokmässan när inte  Skuggvinter  finns där? 

Hehe, skämt åsido. I brist på annat. I skrivande stund känns det helt okej, mycket beroende på insikten om att jag inte orkar delta. Detta året. OCH på det faktum att jag och maken skaffat barnvakt (TACK mamma och pappa)Hjärta och bokat hotell i Göteborg. Det är nämligen enda sättet för mig att orka besöka mässan, att veta att jag har en säng i närheten;) Det blir alltså inte baluns och galej till sent, nejdå, men får jag vila ska jag nog orka släpa mig till en restaurang (åtminstone hotellets) och äta en god middag på kvällen.

Sedan har jag packat med böcker (vad vore livet utan det?!), även en som handlar om mindfulness som jag tycker mycket om.

Men nog om det nu. Tänkte istället lyfta fram de tre böcker ni ser på bilden, med författare som alla deltar på årets Bokmässa. Kul nog vänder de sig till lite olika åldersgrupper, även om jag läst allihop med behållning!

Sömnernas sömn  är den avslutande i en triologi med tonåringen Tilda i huvudrollen. Hennes uppgift som (ofrivillig) väktare i Stockholm är att se till att krångliga tomtar, troll och älvor hålls åtskilda från, och osynliga för oss människor. Ett svårt uppdrag, men Tilda kämpar beundransvärt på, och författaren Elin Säfström har klarat av att skildra den roliga, men även sorgliga kampen (för ung är det minsann inte heller lätt att vara) med glans. Världsklass!  har ingen mindre än DN;s recensent skrivit. (Dagens Nyheter, ja. Och jag skulle för en sådan recension)! Ettan heter  En väktares bekännelser  och tvåan  Visheten vaknar. Och när Elin signerar finns hon hos Lilla Piratförlaget. Min trettonåriga tjej har läst och varit helt fast i alla tre, kan jag tillägga. 

Även  Avien  är fantasy, och vänder sig till unga vuxna, men som sagt, jag har läst och njutit! Språket och berättelsen har jag tidigare liknat vid en flod som flyter fram i ett vackert sagoland. Ja, precis, ALLT flyter i Maria Wälsäters  debut och är en ren fröjd att läsa. Maria med bok hittar ni i Ebes förlags monter AO2:69. 

Sista boken är vuxenbok Vinkar Liksom jag har  Veronica Almer  gett ut sin bok Sunt förnuft, vilt hjärta på Visto förlag. Mer romance till svenska folket tycker hon, och yes, här finns det lustHjärtaCharmigt och sexigt! Man missar inte heller kärleken till språket, vissa av meningarna var så vackra att jag tappade andan när jag läste! Det är Veronicas första gång på mässan (men långtifrån den sista gissar jag). Hon signerar i Vistos monter B0739 på lördag kl 16.15-18.00, samt söndag kl 9.00-11.00

Oj, vad tiden gick...Måste packa nu. TACK till dig som läste och ha en riktigt fin helgHjärtaKanske även du besöker mässan?