16. sep, 2018

Sömnernas sömn

Tack Elin för riktigt bra läsning! 

Den här boken, eller rättare sagt denna serie, ska ni läsa om ni inte redan gjort det. Sömnernas sömn är den avslutande delen i Elin Säfströms  serie om tonåringen Tilda som, i all hemlighet är väktare i Stockholm. Över vad? Tomtar, troll och älvor bl. a. Först ut var En väktares bekännelser, sedan Visheten vaknar  och nu denna. De är skrivna för ungdomar, MEN jag och min dotter har bråkat om vem som ska läsa när, för böckerna är makalöst roliga och sorgsna att läsa på samma gång, och viktigast av allt; berättelsen tar tag i dig och släpper inte! Man bara måste fortsätta...KÖP, om du har barn / ungdomar hemma, läs själv, tillsammans, eller finn dig i att den blir kidnappad. (Har mutat dottern att ta fram den ur sitt gömställe, så att jag får fota den). Och vi är ju inte ensamma om att ha fattat att det här är bra.

Världsklass  har Dagens Nyheter skrivit i en av sina recensioner. Heja dig, Elin, du är bäst!!   Hoppas på att få se dig på Bokmässan?! Och senare i höst, i Stockholm också förstås. 

För min del, och här kan ju inläggets rubrik också passa in, blir det dock inget deltagande på Bokmässan i år, även om jag förhoppningsvis kommer dit som besökare. I senaste laget kontaktade jag förlaget och meddelade detta. Har inte velat inse det riktigt, men jag orkar ju inte...

  I morse tog jag en promenad. Det börjar bli kyligare nu men solen lyste och daggen glittrade i gräset. Och när jag passerade kyrkan mötte jag ungdomar med bibeln i handen på väg dit. 

Vadan detta?  kanske ni undrar nu. Ja, det är ingen syn man är jättevan vid, men 2004 föddes det många barn, vilket troligtvis är främsta anledningen till att det blivit en ovanligt stor konfirmations- grupp detta år. Byns präst var hur som helst väldigt entusiastisk på informations-mötet för några veckor sedan. Och jag tyckte också att det var roligt, om än lite oväntat när min äldste son förkunnade att han ville konfirmera sig i somras. 

Gissar att kompistryck vägde in lite här, på ett positivt sätt, samt två utlovade läger under tiden de läser för prästenLer Vad det nu än är, sedan starten är gudstjänsterna i byn ovanligt välbesökta. Dock blev jag, när jag såg dessa fromma unga i morse, mer stressad än något annat.

Jag rusade hem och väckte min äldste.

- Varför sa du att gudstjänsten började klockan tolv?  ojade jag mig medan kyrkklockorna började ringa och jag drog upp persiennerna så att pelargonbladen flög.

- ....  halvskrek sonen och flög upp ur sängen. Och sedan iväg med Bibeln under armen. Sömnernas sömn,  var det jaVinkar Allra största TACK till dig som läste, och ta hand om digHjärta