11. sep, 2018

Ensam hona söker...

Jag har ett avlägset minne av att svenska folket vid något tillfälle längtat efter regn, men jag kan ha fel...Hur som helst, nu regnar det! Verkligen. Och alla hostar hemma, en förkylning som till sist kom ikapp även mig. (HERREGUD, vad förkyld jag är)! Och det stannar inte där, tyvärr.

Vi hade, i sorgen efter Hector som dog förra veckan, valt ut en ny hane åt Vitnos som nu lever ensam i sin bur i trädgården. Men igår fick jag ett sms från kaninkenneln som meddelade att Ragnar tyvärr var lite  tunn och därför ville hon inte låta kastrera honom just nu.

"Det är säkert bara en förkylning, skrev hon, men för säkerhets skull"...Hon avslutade med att bifoga bilder på två andra hanar som kan ta Ragnars operations-tid imorgon och därefter flytta till oss. Efter en stunds tvekan valde vi en svart-och vitfläckig herre. Ragnar blev alltså Ebbe, men hos oss ska han heta Hampus.

- Men när Vitnos dör då? sa min man. Då blir ju...vad hette han nu igen?...ensam.

- Då köper vi en hona, sa jag och minste sonen i munnen på varandra.

För så går det till i kaninernas värld. Mannen suckade tungt  (det är alltid han som får bära bort stackarna och gräva ner dem),  vi andra kommer bara med blommor och maskrosblad när det är klart. Lite mer entusiastisk blev han när han hittade en tvåvånings-bur med skyddande nylonöverdrag till på nätet.

- Den här buren håller nog lite längre, sa han och klickade på "Köp".

Regn och rusk, var det ja...Glädjande nyheter i familjen är att jag, efter att ha varit sjukskriven sedan i juni, snart ska få pengar från Försäkringskassan! Hurra, för det har varit mer knapert än vanligt det sista.

Jag uppgav i min ansökan att jag hade enskild firma och arbetade som författare, och en SGI-utredning låter sig inte göras i första taget.

MEN den gjordes, och nu är det klart att jag har lite högre årsinkomst som författare än som lokalvårdare, och får ersättning därefter. Det känns faktiskt stort! Och rätt. Jag hade tänkt att signera en hel del i sommar, men så blev det ju inte. För att inte tala om skrivandet...

Men hör ni något på tonen i detta inlägg? Jag tror baskemej att jag börjar bli lite bättreLerTrots förkylning och allt! (Hoppas).

TACK till dig som läste, ta hand om dig och stressa inte för mycket.

Det är INTE värt detHjärta Ps Utlottning på min FB-sida av ett ex av Skuggvinter idag. Jag kommer inte ha så många tävlingar under hösten, så passa påVinkar