3. aug, 2018

Gula gummiband & Unicorn-drinkar

- Jag tänkte att vi skulle börja titta på lite övningar som du kan göra hemma, sa fysioterapeuten till mig igår.

- Okej, sa jag. Egentligen tyckte jag att det lät väldigt jobbigt men jag förstod att det var en dum sak att säga. Jag vill ju också bli av med min musarm. Så jag tittade och försökte verkligen lyssna på vad hon sa när hon en liten stund senare stod och tänjde och drog i ett gult gummiband. Hon är verkligen trevlig. Och solbränd och vältränad. Jag tyckte att alla i träningssalen såg vakna och alerta ut, åtminstone piggare än jag. En del av dem som stod och övade med bollar, band och maskiner var klädda i träningskläder, och några hade ställt ifrån sig käppen. Jag hade min urtvättade svarta klänning på mig, håriga ben som jag inte orkat raka, och kämpade mest med att hålla tillbaka mina gäspningar. 

- Har du kunnat ta till dig instruktionerna? sa fysioterapeuten efter en stund, och fyrade av ännu ett vänligt, bländande vitt leende.

- Va? sa jag. Ehh, ja, det tror jag. Men skriver du upp dem också?

- Absolut, sa hon, och sedan var det äntligen dags för akupunktur. Det var skönt att sjunka ner på britsen. Jag har inga problem med nålarna, eller det hårda underlaget med papper ovanpå. När jag är frisk är jag nästan alltid stressad, nu gäller det motsatta.

Faktum är att när fysioterapeuten kom in efter en stund hade jag SOMNAT. Med nålar och allt. (Hoppas att hon inte märkte det)Viskar Men till Systemet orkade jag dock släpa mig innan det var dags att åka hem igen. Om jag ska vara ärlig var det mest till min man och svärmor. Själv kan jag knappt dricka längre. Dricker jag ett halvt glas känns det som tre.

Men i förrgår! Då var jag hos en god vän. Jag har känt henne länge. Och eftersom min äldsta dotter blivit kompis med hennes äldsta tjej, var vi två som åkte till Göteborg.

Vilken dag jag (vi) hade! Åt tårta och drack kaffe och gick en promenad i Kortedala, där så mycket hänt i mitt liv. Det var där jag träffade min man och födde tre av fyra barn. Bland annat. Och jag och min vän, som har tre barn i liknande åldrar, har varit gravida, ammat, bytt blöjor, suttit i sandlådor, diskuterat allt från prickar, oro och glädjeämen och gud vet allt tillsammans...

Men i förrgår var det bubbel som gällde. På en liten bänk i solen i deras trädgård. UNDERBARTHjärtaTack för att du finns, Virri! Och mitt i allt kom våra tjejer ut med hemmagjorda Unicorn-drinkar. Betydligt hälsosammare än det vi drack. Tror jag i alla fallVinkar

Ps TACK till er alla som finns i mitt liv, för omtanke och förståelse, jag uppskattar det verkligen, även om jag inte orkar träffa så många just nuHjärtaOch som vanligt; allra största tack till dig som läste, ta hand om dig!