8. jul, 2018

Naturen helar & läker

Vår gräsmatta är brun nu, ändå är det svårt att inte njuta av sol och värme. Det känns som att jag delar den åsikten med många. Det är så fint att se ut över vattnet när solen glittrar i det, och skönt att svalka av sig i det. Barnen hoppar spiken och slår kullerbytor under ytan, jag ligger och flyter på rygg när jag inte simmar. Om jag har min man med mig, annars blir det passning av minstingen och tioåringen, som kan simma, men det är ändå hyfsat nyss han lärde sig och då gäller det att vara på sin vakt. 

Men i övrigt är jag helst inte på min vakt just nu. 

Jag tycker om sand mellan tårna och kaffe till det. Och mina morgonpromenader när solen silas in mellan träden och jag slår mig ner på en bänk vid sjön, mitt i skogen, och mediterar. Jag tänker att naturen helar och läker. Idag avbröts jag förresten av mystiska ljud mitt i min mindfulness, tittade upp och såg en räv på avstånd. Den var så vacker men så fort den såg mig sprang den iväg.

Nu är det eftermiddag, jag har slängt in ett gäng handdukar i tvättmaskinen och mannen står vid grillen. Barnen är misstänkt tysta just nu, jag misstänker att alla har sina mobiler, och minstingen har väl TV:n då för hon har ingen mobil. Jag kämpar alltid mot för mycket användande av skärmen vad det gäller barnen och blir glad denna sommar när jag upptäcker att de rentav verkar tycka att det är skönt att vara utan ibland.

Det tycker jag också. En lättnad att glömma mobilen i väskan som står i ett hörn någonstans. Varför ska man vara uppdaterad hela tiden? Och nu stänger jag av även denna dator, för nu är maten klar. Allra största TACK till dig som läste och ta hand om dig och de dinaHjärta För det är det viktigaste som finns!