30. maj, 2018

En dag i mitt liv

Efterlängtad avkoppling på kvällen! 

Vad gör jag egentligen på dagarna?

Det händer att jag ställer mig den frågan, speciellt vad jag gör av mina måndagar och torsdagar, som är tänkta att tillägnas så mycket skrivande som möjligt. Dessvärre råkar skrivandet, trots mina goda föresatser ofta i kläm av ena eller andra orsaken. Det hela krånglas till av det faktum att skrivandet fått sällskap av andra författaruppgifter, främst marknadsföring, i dess varierande former, och signeringar. 

Slarvigt och hastigt, för den som är intresserad, skrev jag ner min måndag;

Kl 06.00 - 08.00 Går upp, sätter igång kaffebryggaren, snabb dusch och fram med frukosten. Väcker barnen, en del är alltid väldigt sega...talar min vana trogen minst tjugo minuter om vikten av att KOMMA UPP ur sängen. Men på minstingen tjatar jag inte. Hon har blivit vrålförkyld, och eftersom hon har problem med astma ibland får hon vara hemma i dag. Ringer skolan. 

08.00 - 10.00 Slutför beställning av roll-up med omslaget till Skuggvinter på (2 m hög, 85 cm bred)! Ska bli ett sällskap på de signeringar där den får plats. Sedan ensam skogspromenad. Jag ÄLSKAR att gå i skogen, det finns få saker som gör mig så lugn. Väl hemma igen ringer jag vårdcentralen, som ska ringa tillbaka, och sedan  min chef. Har de sista veckorna haft problem med...musarm? antagligen, smärta, trötthet och domningar i höger hand och arm. Jag har en riktigt bra chef, Hjärta så hon förstår när jag säger att oavsett vad läkaren tycker MÅSTE jag vila från mitt arbete denna vecka (allt annat är inte lika lätt att avstå, t ex hushållsssysslor).  När vårdcentralen ringer säger jag samma sak till dem, och får en tid 13.30. Sätter efter det på en akut-tvätt, nuförtiden tycks allt i tvättstugan vara akut, hänger upp några plagg på tork, vattnar törstiga blommor o s v.

10.00-12.00 Ringer Akdemibokhandeln, Olskroken, där jag signerade i lördags, ber om fakturaadress och bokar nytt datum för signering. KulLer Ringer sedan Akademibokhandeln på Järntorget, för att stämma av inför lördagens signering. De har varken fått bild på mig eller bokomslag, jag lovar att mejla senare.

Ger minstingen, som sitter framför TV;n med rinnande näsa, frukt och dricka. Hon är lite glansig i ögonen men ganska okej ändå. Är med henne en stund och kollar på Krambjörnarna,Hjärtasedan börjar jag med lunch. Ofta har jag färdig mat till mina skriv-dagar, (snabbt och praktiskt) men i dag lagar jag till oss. Då får jag sällskap av en pratglad minsting som målar och pratar. 

12-16 Gör snabbt  i ordning i köket, skriver en kort inköpslista och hänger upp ännu mer tvätt. Jag och minstingen åker till vårdcentralen. Läkaren konstaterar att min arm är väldigt överansträngd, samt svullen och inflammerad. Hon skriver remiss till sjukgymnast och recept på en anti-inflammatorisk tablettkur. Behöver jag vara hemma även nästa vecka ska jag ringa då, så utfärdar hon ett sjukintyg. På hemvägen avverkar jag och minstingen apoteket, djuraffären och Willys.

16.00-19.00 Packar upp varor, hälsar på alla barn som kommit hem, frågar hur de haft det och börjat sedan tjata skärmtid. Jag är en sådan MOTSTÅNDARE till att barn ska ha skärm hela tiden. Kaffe, ljuvliga kaffe! Unnar mig tio minuter i trädgården, helt ensam.

Det är mulet och regnar men det är bra, det fina vädret kommer igen, tänker jag. Småpratar med de barn som hänger i köket medan jag stökar runt lite. Lovar en av dem att jag ska hinna med åtminstone en kort promenad på kvällen.

Mejlar bild och bokomslag till Akademibokhandeln och går, äntligen! till datorn när min man kommit upp. Det blir bara en timme idag, men det är en bra timme! Skriver om en av mina huvudkaraktärer, Olof och hans hustru Cecilia, och HON lyckas redan överraska mig lite! Det gillar jag.

19.00-21.45

Går en promenad med ett av barnen, läser för minstingen, kollar yngste sonens färdigheter på det spel han för tillfället är helt inne i, läsläxa med densamma, letar efter en tandställning, upptäcker några mejl som måste ha svar och så minstingens semesterlista, som fritids vill ha! Någonstans i det allmäna kaos som ofta råder hos oss lyckas jag och maken byta några ord. 

21.50-22.30

 I säng! Läser, just nu varvar jag mellan Maria Wälsäters fantasy  "Avien" och Veronica Almers romance "Sunt förnuft, vilt hjärta".

Ingen av dessa tillhör min favoritgenre, men en bra berättelse är en bra berättelse, och det är dessa!! Jag har redan skvallrat lite om den sistnämnda och kommer snart skriva även om "Avien", en så välskriven och fängslande bok att det är en ren njutning att läsaLer

Men hallå, hur kom jag dit? Det var ju avkoppling som gällde: Och det får jag en ljuvlig stund, innan jag säger hejdå till min dag.

Och nu säger jag hejdå till er, TACK för att ni läste och ha en fin fortsättning på veckan.

Och just det, ja på lördag 2 juni sitter jag i Akademibokhandeln på Järntorget och signerar mellan kl 12-15. Varmt välkommen om du bor i närheten eller befinner dig i Göteborg just dåHjärta