27. maj, 2018

Partille och Olskroken

Utanför Akademibokhandeln i Allum, Partille

Nu har jag signerat två dagar i rad, i fredags var det i köpcentrat Allum i Partille och i går var det dags för Olskroken i Göteborg, Akademibokhandeln i båda fallen. Det räckte ju med en titt mot den blå himlen för att förstå att det inte skulle vara de dagar då folk föredrar att gå i butiker, men jag sålde ändå böcker (22 stycken sammanlagt, butikerna passade på att köpa in några signerade ex vardera, tackHjärta) och framför allt var det så ROLIGT! Och bra, hoppas jag. Det är ju inte bara den faktiska försäljningen på plats utan det faktum att stå och SYNAS med sin bok. Och prata.

Det är betydligt fler som stannar till och pratar än som köper. En del säger att de ska ha i den i åtanke, det saknas pengar just nu, andra att de ska lyssna eller be biblioteket att ta hem den. Och ibland börjar man prata om helt andra saker. Det är helt enkelt fantastiskt givande, intressant och spännande, för alla gånger, även om jag ibland signerar på samma ställen, är olika gånger. 

I går stod jag utanför butiken i Olskroken och såg spårvagnar passera i ena och andra riktningen. Så även 6:ans , den med orange skylt som finns på  Skuggvinters  omslag. Det kändes magiskt, och det hela förstärktes av att leksaksbutiken intill hade en liten maskin vid entrén som blåste såpbubblor åt mitt håll hela tidenLer Som tur var nådde de inte böckerna.

När de tre timmarna  var över fick jag en bok av butiken! (Dagen innan hade jag fått en vacker blomsterbukett i Allum)! Och sedan mötte Helena upp, (hennes blogg hittar ni här: skrivalasaleva.wordpress.com) testläsaren som i slutskedet fick fason på  Skuggvinter, som då var 100 sidor längre och betydligt spretigare. Vad det gäller allt. Jag kommer alltid att vara tacksam mot henne, för utan henne hade boken inte blivit så bra, och utöver det känns det som om jag fått en ny vänHjärtaHur fantastiskt är inte det?

Finns det några moln på min himmel? Det finns alltid moln, även om det är roligare att se åt det ljusa hållet. Jag har knappt känsel kvar i höger arm, jag måste ha överansträngt den och struntat i signalerna och nu är det riktigt illa. Jag borde inte ha skrivit detta inlägg, för att inte tala om mobilen... När jag skickar mejl, sms o s v på den smärtar det verkligen. Har försökt ta det lugnare, använda vänster hand mer, gå på tabletter, men...får nog ta till ytterligare åtgärder nu.

TACK till dig som läste och ha en riktigt fin söndag Hjärta Undra åt vilket håll vädret ska gå nu förresten. Lite regn? Åskvarning var det på min väderapp i går, fast det låg några dagar framåt tror jag. Hur som helst har värmen varit ljuvlig! 

Och just det, oavsett väder så är det dags för signering i Akademibokhandeln på Järntorget kl 12-15 nu på lördag. Bor du i närheten eller har vägarna förbi, varmt välkommen ditLer