3. maj, 2018

Bubbel

Det här inlägget är en fortsättning på föregående, då jag skrev om mitt och sönernas besök i Stockholm, med anledning av lilla kusins dop. Vi förföljdes ju av hälsoproblem ända från start, och söndagen, min födelsedag, såg ut att bli likadan, åtminstone från början. Även om jag hade sovit hela natten var jag så snurrig att jag knappt orkade sitta och det värkte i öra / hals. Synd, tänkte jag, för jag skulle egentligen träffa en Riktig Författare.

Ni som följer denna blogg kommer kanske ihåg att jag för ett tag sedan var så lycklig över att ha fått träffa min fantastiska testläsare Helena, som jag hittat just på en skrivblogg. En annan blogg jag följer är Elin Säfströms, som bor i Stockholm och har gett ut två hyllade ungdomsböcker på Lilla piratförlaget; En väktares bekännelser och del två Visheten vaknar. Och då menar jag verkligen hyllade; recenserad i DN  t ex!

Vi hade kommit överrens om att träffas, om det inte vore för...Jag satt och tyckte synd om mig själv och begrundade det dystra; jag liggande i sängen med Harlan Coben som sällskap (i bokform, alltså; För evigt dömd f.ö) med den snygga Iitalla-mugg jag fått av min bror med familj, fylld med te jämte mig, när jag tog beslutet; NEJ! Det här är min födelsedag, (min 45-års om någon är intresserad), jag SKA träffa henne! Sagt och gjort, jag reste mig på darriga ben och en stund senare satt jag på tunnelbanana.

Det var inte svårt att hitta för hon bodde verkligen centralt. Och när jag stod i hennes hem och tittade ut över hustak, medan hon gjorde kaffe med ryggen mot mig så att jag kunde se hur långt hennes hår var, så förstod jag verkligen att jag var hemma hos den person som skrivit böckerna som både jag och min dotter älskade. En väktares bekännelser och Visheten vaknar handlar om att Stockholm är fullt av troll och älvor, osynliga för nästan alla, och det är huvudpersonen Tildas svåra uppgift att se till att det förblir så.

Elin och jag började prata och kunde inte sluta. (Hoppas nu att hon känner likadant, hehe). För jag blev väldigt pratsam. Någongång under den första timmen slängde jag ur mig, lite nonchalant, att jag råkade fylla år. Det hade jag inte vågat säga innan, hon verkar så snäll på sin blogg så då springer hon kanske iväg och köper tårta, hade jag tänkt. Å andra sidan läser hon min blogg, så om hon listar ut det i efterhand verkar det nog lite märkligt om jag höll tyst om det när jag var där.

- Men då ska vi väl ha lite bubbel,  sa Elin. Först sa jag nog nej, märk väl att jag redan var yr. Men sedan tänkte jag att det kan förmodligen inte bli så mycket värre med den där trista yrseln, så jag ändrade mig.

Det visade sig att det kunde detRodnarLer stortMen på vilket underbart sätt! Och som sagt, vad vi pratade! Det var helt underbart att få prata med någon som vet precis hur det känns att få recensioner t ex, eller att hålla i sin bok för första gången. (Om vi nu pratade om det sista?) Skitsamma, allt annat diskuterade vi i alla fall. Livet låter sig som bekant inte fångas i ett samtal, men oj, vad vi fick in mycket ändå i vår stund, och mitt blygsamma Bara lite gick över i Jamen, fyll på för sjutton, det är ju ändå min FÖDELSEDAG! 

Tjohoo och GALEJGalen Tilläggas bör här att jag var betydligt mer påverkad än Elin, tror jag i alla fall, det var lite svårt att se henne i slutet...Skämtar bara. Men jag var ju som sagt snurrig redan innan av mitt vad-det-nu-var virus. 

- Ska vi gå ut på din balkong?  föreslog jag. Och ta selfies?

Det gjorde vi, och ja, jag ser ju väldigt glad ut.

-Är det okej om jag lägger ut det på bloggen?

- Javisst. Får jag lägga ut dig på Insta då? 

- Varför frågar du? Klart att det är. SKÅL!!

Vi hade det så himla trevligt, och timmarna bara flög iväg. Fyra sådana upptäckte vi på slutet. TACK Elin för att du förgyllde min födelsedagHjärta (Och lyssnade på mig). Förhoppningsvis fick du sagt ett och annat med. Och hörrni, här kan inte jag sitta och bubbla, nej babbla, förlåt; skriva...

Frukosten måste fram. Idag är det signering på ICA MM här i Marks Kommun mellan kl 15-18- Kom gärna dit!

Och imorgon...blir det Stockholm igen! YES! Ha ett fint slut på veckan nu allihop och allra största TACK för att ni läste!