26. apr, 2018

Tvära kast

Det skulle komma fint besök till jobbet igår. Jag var där extra tidigt för att hinna städa  konferensrummet. Jag var glad när det var lunch för jag hade stressat en del. 

Jag äter inte med personalen av en anledning; Det är enda gången jag hinner läsa på dagen. Det har jag förklarat för dem annars skulle det se för skumt ut när jag går iväg med maten lastad på en bricka till mitt enkla städrum där det dock finns bord och stol. Det finns bara en sak jag inte gillar med det och det är när jag måste ställa ner min bricka på det dammiga golvet (det finns inte på mitt schema, det är nog aldrig någon som städar det) för att kunna låsa upp dörren, så att jag kan komma in. Varje gång jag gör det får jag samma känsla; att jag lämnar mat till en fånge / alternativt är en själv.

- Man skulle kunna tro att du är en fånge på väg till din cell,  hörde jag plötsligt en röst säga när jag gjorde detta igår. 

Jag ryckte till. För mannen som är mellanchef på företaget pratade ovanligt högt och leendet var väldigt stort, jag tror t o m jag fick en klapp på axeln. Det kändes aningen krystat, som om han med det ville säga något i stil med; Vi förpassar inte vår städerska till den sunkigaste av korridorer när hon ska äta, nej, hon är en av oss, titta, vi pratar faktiskt med henne!  Och det var nog just det han ville.

För bakom honom kom nämligen det Fina Besöket gående. 15-20 stycken, fint klädda. De tittade misstänksamt på mig, tyckte jag även om några log stelt, och jag kände mig dum där jag stod med mina fiskpinnar och en tröja som till råga på allt blivit fläckig under förmiddagenRodnar

Några timmar senare var det dock  glammigare för min del. Då satt jag och signerade  Skuggvinter  på Ica Maxi, som en av deras happenings då de firade sitt 10-årsjubileum.

Tvära kast kan man säga. Städerska anses ju, tyvärr tycker jag och mina kollegor, av många som ett väldigt simpelt yrke medan författare har en helt annan status.

Saga Egmont har valt att skriva "Louise, född 1973, är författare och deltidsarbetare. Skuggvinter är hennes debut"  när de presenterar mig med anledning av ljudboken. Det låter förmodligen bättre än lokalvårdare. 

Men jag tänker aldrig sticka under stol med att det är städar jag gör - och att jag tycker om det! Dels för att jag då hinner tänka på mina manus, men det har även många andra fördelar; det är rörligt och trivsamt, man tar inte med arbetet hem, ledig på helgerna (åtminstone på mitt jobb, skillnad om man t ex jobbar på hotell förstås). 

Och på tal om Saga Egmont, jag kikade på deras Mest sålda - lista igår för första gången. 1942 titlar (ljudböcker). Och jag låg på plats 38! Det kanske bara är tillfälligt men jag blev jätteglad i alla fall Ler

Något annat som gör mig glad är att jag åker till Stockholm imorgon! 

Ser fram emot det så mycket! Nu är det snart helg igen, ha en fin sådan! Sköt om dig och TACK för att du lästeHjärta