23. apr, 2018

Allt jag önskar

Det slog mig igår när jag satt vid studsmattan med en kopp kaffe i handen och bara fötter i gräset, att jag fått allt jag önskar!

Det låter knäppt, som om jag inte vetat det innan...Det har jag ju. Men det händer att jag glömmer bort hur otroligt gärna jag ville att vi skulle bo i hus, och inte i en lägenhet som vi gjorde innan. Och när någon nämner / frågar varför det blev så många barn, påminns jag om hur förtvivlat mycket jag ville ha mitt fjärde. Och så författardrömmen...

Ibland tror jag baskemej att man inte minns, alternativt är så upptagen av att hantera nuet, så även om det är Drömmen själv man hanterar, kanske man inte inser det till fullo hela tiden. Varför?  Svaren på det varierar naturligtvis:

Drömmen kräver mer jobb än man trodde, innehåller mer känslor, även jobbiga, än man förstod att den skulle göra och, inte minst; den kan se annorlunda ut mot vad man förväntade sig.

För tio år sedan bodde jag i Göteborg och förskolan jag lämnade barnen på låg mitt i ett nybyggt område med Hus.

Fina, helt perfekta hus med trädgårdar! De där gräsplättarna var visserligen väldigt små, och husen var inte så stora heller men allt var så fint och framför allt fräscht. Jag brukade gå runt bland dem, kika in där jag vågade och Drömma. Jag hittade  ett eget favorithus, (de såg lite olika ut), dit jag till och med gick på visning och fick en katalog som jag bläddrade i hemma. 

Intensiteten i alltihop förstärktes givetvis att vi inte hade råd med ett hus, knappt sparpengar på banken, så inget så stort lån skulle beviljas oss. Men vad jag fantiserade om det!

Om jag ska vara ärlig var det så jag kom på idén att skriva en bok; jag skulle tjäna pengar och vi skulle ha råd med ett hus. För FYRA barn. Då hade jag tre barn och det var ju bra det med...men jag ville ha ett till! (Jag ville det så fanatiskt gärna att jag är övertygad om att det var meningen att hon skulle komma till oss).Hjärta

Hur som helst, i mina dagdrömmar stod jag i exakt ett sådant kök som i min tummade katalog, det var förmiddag, solen kastade ett gyllene sken in genom de välputsade fönstren, och jag drack ett kallt glas juice innan det var dags att börja med dagens skrivande. För jag var utgiven författare.

Jag vet inte hur många gånger jag befann mig i det där låtsashuset, görandes olika saker, men allt var alltid bra, och mina drömmar hade uppfyllts. 

Och så igår, säkert beroende på att jag satt i trädgården för första gången på ett bra tag och njöt av våren, så slog det mig med full kraft,  för första gången sedan utgivningen; Jag är framme vid mina drömmars mål! Jag har fått allt jag önskat mig!

Där hoppar vårt  fjärde  barn runt, yr av glädje, precis framför mig. I vår  trädgård, utanför vårt  hus. Och imorgon ska jag vara hemma och skriva, för jag är författare!

Det kom visserligen aldrig något samtal från de Stora Förlagen, nej, alla sa nej. Istället kom det ett mejl från ett hybrid-förlag, och jag nappade. (Och sedan gav Saga Egmont ut den som ljudbok, och det    skedde på traditionellt sätt, så kanske kan jag kalla mig halvt utgiven författare)?Vinkar

Ibland tror jag, som sagt att det kan vara svårt att se att det är Drömmen som knackat på dörren och tagit sig in i våra liv, för att den ser så annorlunda ut mot vad vi tänkte oss.

Som i vårt fall; nybyggt hus med prydlig trädgård, blev ruffigt, stort och gammalt hus med en trädgård som är allt annat än välskött. Men ändå...

Slår samma sak dig ibland? Om man tittar djupt ner i sin minnesbrunn kan man nog ofta hitta mer än man tror.

Man vänjer sig så lätt vid det man har att man ibland behöver påminnas om hur hett man önskade det en gång. Andra gånger är det precis tvärtom; i efterhand kan man inse att det var tur att man  inte  fick det man ville ha.

Men något jag tror på är att tillåta sig själv att drömma, att kämpa för att de ska bli sanna, även om vissa drömmar verkar nåbara och andra helt osannolika. 

Sträva mot stjärnorna, så når du kanske trädtopparna. Det kan låta klyschigt men det här är sant;

Ju mer du tror på dina drömmar, desto mer energi ger du dem och då ökar chansen för att de faktiskt ska gå i uppfyllelse! 

Ha en fin start på veckan och allra största TACK för att du lästeHjärta