4. apr, 2018

Framme - för tillfället

Kan vi inte få en påsk till? Eller åtminstone lite ledigt? Men okej, om allt var bra får man vara nöjd, och det var verkligen vår långhelg. Så jag kostar på mig att njuta av den även i efterhand; de långa, sköna kvällarna när ingen skulle upp tidigt nästa dag, ägg fyllda med godis och tid att chilla som ungdomarna säger. Samt ett och annat glas vin.

Nu har vardagen knackat på dörren igen. För halva familjen åminstone, de tre största barnen njuter av påsklov. Vi andra segar oss tappert iväg. Men igår, efter lunchen på jobbet, kom jag på att jag i ett klokt ögonblick av frossande häromkvällen hade stoppat ner två chokladbitar i min ryggsäck Ler Det var gott till kaffet!

Och så skrivandet...Jag berättade här på bloggen för att det tag sedan att det gick trögt med det. Att det kan vara svårt att hitta in i en historia, även om jag gör mitt bästa för att umgås med den, och mina karakatärer också när jag inte sitter framför datorn.

Och att det tyvärr  inte finns något annat knep jag känner till mer än att härda ut, d v s fortsätta skriva även när det är trist, förr eller senare lossnar det. Och i söndags, när jag klämde in skrivtid mellan städning och skjuts till kompisar och allt vad det nu var, så hittade jag fram till en av mina huvudpersoner, Lina.

Ingen slump att det blev just till henne, för det var tredje kapitlet i rad jag skrev om henne när jag plötsligt och så välkommet var DÄR!

När jag kommer dit i mitt skrivande, då finns det ingen annan plats jag hellre vill vara på. När mina karaktärer och jag flyter ihop, när det börjar spraka om tangenterna...När jag anar små och större länkar; personlighetsdrag, vissa händelser, skeenden, som tillsammans bildar en kedja rakt in i storyn - och som kommer hålla ihop den!

Sådana ögonblick är magiska och bär dessutom även många tråkiga stunder på sina axlar, eftersom det är då allt slit blir värt det.

Hoppas verkligen att det blir skrivande idag! Men nu är det jobb som väntar.

Allra största TACK till dig som läste, och ha en fin fortsättning på veckanHjärta