29. mar, 2018

Påskläsning & signering i Skene

I vanliga fall är jag morgonmänniska. Inte denna vecka. Trist ämne så därför tänker jag inte skriva mer om det än att det KÄNNS att tiden har ställts om. Till råga på allt kom minstingen och väckte mig fyrtoifem minuter innan jag behövde gå upp, så just nu känns det extra mycket. Hoppas det blir bättre under dagen, jag har trots allt sovit sju timmar och det är ju bra.

Och så inleds påsken i dag. Det är ännu bättreLerI likhet med nästan alla tycker jag att det är mysigt och välbehövligt med de här högtiderna som dyker upp med jämna mellanrum. Och precis som med semester är det nästan lika värdefullt innan.  Det här att se fram emot något, det är viktigt. Även om stora som små längtar efter lite olika saker... 

Med minstingen i huset har ingen kunnat undgå att det närmar sig påsk. Hon har kommit hem med kort, kaninhattar och färgglada teckningar med påskägg på hela veckan. Hon har pratat  väldigt mycket om påsken, och då särskilt runt vad som ska läggas i ägget. Hon ska få plocka ihop det själv i form av lösgodis, något som planeras in i minsta detalj.  För de större barnen är det kommande vecka som är störst; LEDIGA från skolan. Men även de närmaste dagarna naturligtvis; att det ska ätas gott och äldste sonen har tänkt ut en riktigt bra film som passar alla utom minstingen och därför lämpar sig för SEN kväll, hurra tycker tonåringar. Själv ser jag fram emot...ja, att alla andra ser fram emot det. Att vardagen läggs på hyllan för en stund.

Men jag hoppas kunna skriva en del också, behöver komma in i mitt manus. Och jag vill dricka ett glas vin tillsammans med maken och vara ensam med honom åtminstone lite grand. Inte det lättaste med små som vaknar tidigt och stora som vill vara uppe sent, men försöka kan man ju alltid...Vinkar

Dessutom läser jag TVÅ bra böcker just nu, det är inte likt mig. Men jag är helt inne i båda! Den första heter  Den gyllene rockaden,  är skriven av Eva-Lisa Dezmin och är en fristående fortsättning på  Lex Limbo. 

I den finns bl a en sextokig fransman och ett minst sagt annorlunda kärlekspar i ett kidnappningsdrama där det ångar av heta känslor och kallsinniga strategier samtidigt och den är så LÄSVÄRD! Eva-Lisa är en av ägarna till DareMe  Publishing, ett förlag som vill mer och annorlunda än de traditionella förlagen och hennes bok är ett lysande exempel på det. Jag läser ibland på bloggar att de s a s vanligaste, största förlagen är så mainstream i sin utgivning, och när jag får något annat att läsa så förstår jag precis vad de menar. Många böcker är väldigt likartade, olika titlar och författare till trots. Därmed inte på något sätt sagt att de är dåliga. Men det är skönt att läsa något som bryter sig ut ur det andra och det gör det Den gyllene rockaden  med glans!

En annan författare, som i likhet med mig är utgiven på ett hybrid-förlag (Hoi) är Annika Arslan Waltersson (som jag hade förmånen att träffa på Borås Bokmässa), och som har skrivit  Den som knyter sin hand.  En anställd på Akademibokhandeln skrev "Alltså, den här boken drabbade mig. Läs den!" 

Jag kan bara hålla med. Inget får mig att försvinna så i en bok som när man verkligen bryr sig om karaktärerna, och det har Annika verkligen lyckats få mig att göra. Det, samt en snygg, röd tråd som följer genom hela den gripande berättelsen.

Hoppsan, dags att ställa fram frukost. Allra största TACK till dig som läste och förstås; Ha en riktigt Glad Påsk. Och glöm inte bort att köpa ett gott (godis)ägg till dig självVinkar

Ps Jag signerar på Skene bokhandel idag mellan kl 14-17. Kom gärna dit om du bor i närheten! Ds