21. mar, 2018

Tur i oturen

Mitt bankkort har slutat funka. Det hela uppdagades igår då jag och barnen skulle köpa vårskor.

- Ska bara tanka först, sa jag. Det var nästan tomt på bensin. Snart skulle varningslampan börja lysa, eftersom jag inte tankat dagen innan. 

"Medges ej". 4 gånger! Ringde och kollade, pengar fanns på kontot. Det var inte det som var problemet. Hoppas då att det var vår lilla mack som krånglade, tänkte jag, det händer ibland. Men för säkerhets skull -och vilken tur! - hämtade jag de dryga tusen kronor jag fått in i kontanta pengar på bokmässan. 

Barnen, de minsta hade protesterat högt när jag sagt att vi skulle åka,  suckade när jag stannade utanför huset, sprang in och hämtade pengarna. 

"Medges ej". Så sa läsaren om mitt kort även i skobutiken.

Efter fyra par hittade skor -alla nöjda- på ynka tjugo minuter, inte alltid går det så fort...Men nu sjönk förstås humöret ändå GråterTills jag fick syn på swish-skylten vid kassan. Yes!! Och phu...

Återstod mat och bensin.

- Jag kan ju betala med mitt kort mamma, sa äldste sonen.

Yes igen Ler stort Vi var sega med att skaffa kort och swish till honom (eftersom det är fem mil fram och tillbaka till banken som bara en dag i veckan har öppet till kl 18, vilket med hans långa skoldagar varit enda alternativet), men nu blev jag förstås ännu gladare över att vi nyss gjort det.

"Medges ej". SKIT! Jag hade inte kunnat låta bli att prova det hos Willys också. Vinkade till mig sonen som med bister uppsyn betalade för det kalas som hans småsyskon nu snällt slängde ner i påsarna. 

- Nu ska vi bara tanka också, sa jag och försökte låta munter när jag startade bilen. Varninglampan gick genast på. Inga probblem, mot närmaste mack bara, sonen hade ju kort.

"Medges ej".

Det var det dystra meddelande jag hade att framföra till barnen när de undrade varför jag inte tankade.

Äldste sonen suckade djupt och insiktsfullt.

- Ni satte en daglig gräns för vad jag kunde göra åt på mitt kort, sa han. 

Just det, ja! Skit igen! Men okej, de kontanta pengarna fanns ju kvar. Jag satte kurs mot närmaste BEMANNADE mack. Tankade väldigt mycket. Skänkte en extra tacksam tanke till de som köpt Skuggvinter för några dagar sedan och betalat med hederliga gamla sedlar.

Solen lyste fortfarande när vi åkte hemåt, hade lyckats smälta bort den snö som fallit under natten och jag konstaterade att allt gått bra trots allt.

Överhuvudtaget tycker jag det just nu, att det mesta går bra och jag är så innerligt glad över det. Att jag njuter extra mycket beror på att det finns en del som varit jobbigt det sista. Inget ljus utan mörker, och allt det där. Det är så sant. TACK till dig som läste och ha en fin fortsatt veckaHjärtaOch försök gärna att dröja kvar i den fina stund som uppenbarar sig i vardagen, ibland plötsligt, utan förvarning, andra gånger väntad och efterlängtadLer