16. mar, 2018

Ojdå - och Ajdå

I förrgår på jobbet städade jag det största köket samtidigt som jag försökte att andas lugnt. Jag hintade ju om i förra inlägget att jag varit effektiv det sista men att det också drar med sig den oönskade effekten stress. När jag blir för stressad sätter det sig ofta i en snabb och ytlig andning som bara förvärrar alltihop. Jag har stor hjälp av mindfulness, som jag då och då hyllar här på bloggen.

Nu, medan jag for med trasan över bord och bänkar, (fast jag försökte göra det långsamt för det är också bra mot den här jag måste rusa hela tiden så att jag inte missar något - känslan),  så sa jag, i mitt inre; Det finns bara lugn, det finns ingen stress...

Det låter säkert banalt men det funkar hyfsat bra på mig. Efter en stund var jag faktiskt lugnare. Då hände något som fick hjärtat att skena, även om jag blev väldigt glad förstås!

Borås Tidning ringde och frågade om jag hade tid att prata om Bokmässan på lördag en stund.

- Ja, och berätta lite om din bok förstås.

Så igår var jag med i tidningen!

Men sedan hände något mindre kul. Det blev kväll och jag blev sådär konstigt JÄTTEtrött och när jag svalde så gick det knapptGråter

Jag har ingen feber men vill bara sova och så är det den där tjocka, dumma klumpen i halsen.

Just nu är jag uppe, det är alltid jag som ser till så att barnen kommer iväg på morgonen, men när de gjort det, då ska jag vila så mycket jag bara orkar, så att jag kommer iväg imorgon. 

Allra största TACK till dig som läste och har du möjlighet; kom gärna till Borås Bokmässa, Hemgården (vid busstorget) mellan kl 10-17.

Vad du än gör, önskar jag dig en riktigt fin helgHjärta