9. mar, 2018

Recension & författartankar

Ni som har följt den här bloggen ett tag eller känner mig vet att  Skuggvinter  tog lång tid att skriva, 10 år från första tanken till beskedet om utgivning. Jag har inte lång tid på mig att skriva detta inlägg så inga långa utläggningar om detta, eller om någonting egentligen. En liten stund har jag vid datorn, med mörkret utanför, tända ljuset på köksbordet och sovande barn.

Men skrivandet har alltså varit med mig länge, och jag har alltid, som i stort sett alla vuxna med en passion, fått jaga, avsätta, be om, ta mig, you name it, tid till det. För jag älskar att skriva. Och jag ville så gärna bli författare!

Häromdagen ändrade jag mitt namn på bloggen från  Mitt manus - författardrömmar  till  Mitt manus - författartankar.

För jag har faktiskt kommit fram till det jag så hett önskat - min bok finns på riktigt! Och även om jag hajar till när det står  Författare : Louise Baumgärtner,  så...

Men att min dröm på ett magiskt, märkligt sätt tycks ha gått i uppfyllelse har också inneburit att skrivtiden ska rymma mycket annat. Det är mejl, förfrågningar (ofta från mig till en bokblogg, butik o s v) signeringar och en del annat som jag inte kommer på nu men som tar tid. Eftersom jag inte på något vis är en känd författare så är det ju inte i någon stor skala. Ändå; tid tar det och jag har så förbaskat lite av det.

Men nu har jag insett att skrivandet måste få ta mer av den där dyrbara tiden...Annars blir det inga fler böcker.

Jag har ju valt att inte jobba måndagar och torsdagar för att kunna jobba med det jag nu gryende kan kalla mitt författarskap. 

Men vad gör jag då dessa dagar?  Visst skriver jag, lite. Men så är det tvätten också. Och köket som alltid behöver någon som hugger tag i det. Och det där jag inte hinner de dagar jag jobbar. Och ja, ni fattar nog. Och så hämtar jag minstingen tidigt för jag är ju ledig från jobbet...Eller vänta nu!

Personalen på skolan upplyste mig precis om att jag  har rätt att ha minstingen fler timmar på fritids, om jag vill. 

Mitt skrivande är mitt nya jobb. Jag har två jobb. Jag får försöka hamra in det i skallen. Fast det är svårt. Förresten, jag har fått en recension till av Nilmasbokhyllan.com  (klicka gärna på länken för att komma dit). Och på tal om författare; Belinda Bauer! BELINDA BAUER! Som hon skriver...Jag är såld!

Måste springa nu ser jag på klockan. Och minstingen sitter i soffan och hostar ...Gråter Nej, snälla...Inget mer sånt, tack! Bara en fin helg vill jag ha. Och detsamma önskar jag dig som lästeHjärta

Jag har beställt en svindyr smörgåstårta till makens födelsedagsfirande. Och nu beställer jag även; friska barn. Så det såVinkar