6. mar, 2018

Mycket snälla vänner

Vill ni ha en bok med er hem?  frågade jag mina mycket snälla vänner när det var dags att säga hejdå. De stod i hallen bland högar av blöta mössor och vantar. De har också ett gäng barn och till vår förvåning hade allihop släppt mobiler och kontroller när vi frågat om de ville åka i kyrkkbacken. Hela vår träff hade varit trevlig, vi hade ätit tacos och kladdig kladdkaka, och som grädde på moset hade dessa fina, och alltid väldigt generösa vänner, kommit med en stor hink laddad med kex, ost och bubbel.

- För bokutgivningen,  hade de sagt när vi gapat. Och nu kände JAG mig på ett generöst humör där jag halvsprang nerför trappan på väg mot cirkus 400  Skuggvintrar.  Eller vill ni ha två?  sa jag.

Nu har ju vi redan köpt en bok,  kom det lite tveksamt från pappan i familjen.

- Jamen, herregud, sa jag och rev upp en kartong.  Det finns väl NÅN mer ni känner som tycker om att läsa!

- Ta du två, sa min andra vän även om det fanns något i hennes tonfall jag inte riktigt förstod. I mitt stilla sinne började jag undra om de inte tyckt min bok var så bra som de sagt. Men det var säkert bara som det är med många;  även om de har lätt att ge har de inte lika lätt att ta emot.

De diskuterade lite däruppe, en skulle ges bort till en syster och den andra...Skit samma, något kom de säkert på! Jag sprang upp, de hade lite bråttom iväg och frågade om de skulle signeras?  Raskt skrev jag sedan i min namnteckning tillsammans med en hälsning, det gällde att inte försena dem, och så kramades vi och hejdå!  Och Vad roligt!

-Då swishar vi sedan då, är det okej?  sa vännen.

VA?! Och Då förstod jag. Och skämdes. Mina underbara vänner, som redan köpt minst en bok, trodde att de skulle betala för dem. Det hade givetvis aldrig varit min mening! Rodnar Bokinköp ska förstås alltid vara ett eget beslut, även om man råkar ha en författar-kompisRodnar

Ser ni bilden? Vet ni vad jag gjorde igår? Köpte en riktigt bra kaffebryggare. Okej, inte värsta fräset men bättre än den förra. 

- Vad är det för orange lampa som lyser på bryggaren?  sa nämligen min man häromdagen. Det visade sig att det var KALKVARNING! Illa...Har aldrig sett en sådan varning på en så enkel apparat som vi hade ....förut. Nu är det lite uppgraderat här i köket. Och nu ska jag säga hejdå! och TACK för att du lästeHjärta och rusa vidare mot dagen. Ha en fin vecka och hoppas att du har lika fina vänner som jag har!

Och förresten, apropå att ge bort böcker; Det pågår en utlottning på min Facebook-sida just nu (https://www.facebook.com/Skuggvinter-135030520554642/). Gilla&dela och kommentera att du gör det så har du chans att vinna en bok!