26. feb, 2018

Söndags-ångest

Vad visset då...

Jag är inte speciellt förtjust i söndagar, ibland avskyr jag dom till och med. Till viss del har det säkert att göra med att den städning som inte hunnits med innan ska göras då. Enligt min mening. För resten av familjen kvittar det. Möjligtvis bryr sig min man men kruxet är att han alltid åker i väg till jobbet på eftermiddagen, vilket bidrar till känslan av att helgen är över. Blää! Kvar blir ett geggigt limbo mellan lördag och vardag, ett ingenting plus städ.

Men faktiskt, städningen hade varit helt okej, det är det där...Vet ni vad jag menar? Söndags-ångest. Hade den redan som barn. 

Man gick liksom tvångsmässigt och väntade på att måndagen skulle börja utan att vilja det. Så var det igår med, värsta sortens. Första delen av dagen var bra, jag och äldsta dottern var ute och gick i sol och gnistrande snö, ganska länge och sedan drack vi varm dryck på Q8. Och ja, en donout på Mc Donalds blev det också.

Men sedan...jag åkte hem och greppade dammvippa och dammsugare, maken gjorde i ordning sig för jobbet och åkte. Barnen var helt okej, de minsta lekte och åtminstone två av dem hade faktiskt snällt städat sina rum. Kanske var de ganska bråkiga emellanåt men...nu i efterhand inser jag att det var JAG som förstörde mest. Det var en dag när tålamodet hela tiden brast utan att jag ville det.

"Nää, Matilda nu orkar jag inte höra att du ropar Kattis mer med sån där bebisröst". 

"VEM är det nu som har spillt här nu då när jag försöker städa hela tiden".

Och så lite pms på det. Bra blir det inte GråterVad gör ni när det blir så? Har ni något knep? Jag brukar köra ifred-knepet fast det funkar inget vidare när bara jag och barnen är hemma.

Men idag är det måndag. Det känns lite bättre. Och något som är jätteroligt är att jag ska till Göteborg och träffa en person som lyckats bli speciell för mig utan att jag träffat henne IRL en enda gång!

Sedan ska jag försöka sälja in min bok till två av Akademibokhandelns butiker, det är mitt egentliga syfte, men det är det förstnämnda som känns störst.

19 sålda böcker i söndags på signeringen och en, som present, till snälla faster. En snäll moster dök upp när jag satt på Ica Maxi också, men hon fick tyvärr ingen bok, de måste betalas i kassan. (Fast det var så kul att se dig)HjärtaGåvan till faster skedde under en kusin-träff. Med tacos. Så lördagen var inte dumLer

Tack till dig som lästeHjärtahoppas att du får en fin start på veckan! Om du vill gilla eller kommentera, klicka bara på inläggets namn, i det här fallet "Söndags-ångest"  och scrolla neråt Vinkar