1. feb, 2018

Svänger och pendlar

Häromdagen läste jag början av en artikel där en meteorolog ingående förklarade den ibland hårfina skillnaden mellan vad som gör att det blir regn eller snö. Jag tycker att regn är trist, i alla fall vintertid och att snöflingor är magiskt.

Om man kan jämföra ovanstående med mina känslor står det till på ett liknande sätt med mig just nu. Det löper en väldigt tunn linje rakt genom själen, i stunder tycker jag att allt är fint, sedan är det skit.  

Men idag är jag ledig från jobbet och ska försöka skriva på förmiddagen, hoppas att det får mig på bättre humör. Det är, som jag skrev i ett inlägg nyss, spännanade att umgås med min nya historia och tillika karaktärer. Även om idén faktiskt har några år på nacken blir det ändå nytt när man slår sig ner med en kopp kaffe vid datorn och verkligen umgås med dem. Just nu är jag i ett kapitel där Lina, min uttråkade småbarnsmamma som inte trivs på landet, går runt i sitt stora hus på kvällen när barnen har somnat. Micke är som vanligt borta på grund av jobbet. Och så hör hon plötsligt något hon inte kan förklara...

Jag läser ovanligt mycket för tillfället, är inne i en jättebra bok. Kalldrag heter den, skriven av Markus Sköld (Hoi Förlag). Hittade den av en slump på biblioteket och fastnade.

I lördags signerade jag förresten, satt i vår största lokala butik i tre timmar. Fick sålt 18 böcker (butiken inräknad som köpte in tre, deras höll på att ta slut). Och hann prata en hel del. En dam kom fram och berättade att hon köpt  Skuggvinter när jag signerade där förra gången, och att hon aldrig läst ut en bok så snabbt. En annan sa att hon önskat sig den i födelsedagspresent och en tredje att hennes mamma stod i kö på biblioteket för att få läsa den.

- Men jag köper den till henne, så kan jag läsa den sedan också.

Att få höra sådana saker är givetvis helt UNDERBARTLer

Du vet väl att du kan köpa Skuggvinter  direkt av mig om du vill?  Gå in under fliken Kontakt  här på sidan och skicka ett mejl bara. 179 kr, inkl frakt, och naturligtvis signerat om du vill.

Ha en fin avslutning på veckan och glöm inte att, mitt i vardagsstressen, stanna upp ibland. Ta ett djupt andetag och säg gärna något snällt till dig självHjärta På tal om regn och snö, vad ska det bli i dag? Både och tror jag, ibland är det stora flingor i luften för att minuten efter se ut som duggregn. Suck! Men skit i det - Vårskogen  (namnet på mitt nya manus) här kommer jagVinkar