14. jan, 2018

Fel och rätt

Apropå inget egentligen men det här är jag och min käre make på nyårsaftonHjärta(Och granen som inte barrade så förfärligt just då...)

Det här blir ett i raden av alla korta inlägg jag skriver ibland, när tiden inte riktigt räcker till. Och det här känns både rätt och fel. Förklaring; Jag brukar oftast sitta vid köksbordet tidigt på morgonen och skriva blogg. Men det gick inte i morse, eftersom laptopen av någon anledning var stendöd. (Och nej, den var inte urladdad).

Med anledning av det skriver jag istället detta i min heliga skrivskrubb där jag BARA brukar skriva böcker. Så just det känns faktiskt lite fel. 

Men det som är så himla rätt är att jag har börjat skriva på mitt nya manus Vårskogen. Den är ju redan påbörjad, idén föddes för flera år sedan och de första femtio sidorna är skrivna. Synopsis och karaktärer har jag funderat på när jag gått runt med städvagnen på jobbet och även om det inte är fullkomligt än har jag i alla fall kommit en bra bit på vägen. 

Så, mina vänner, jag måste börja skriva på den snart. Det känns hisnande och fantastiskt att jag äntligen ska ge mig i kast med ett manus på allvar, något som inte är Skuggvinter. Men jag har inte så mycket tid, två och en halv timme, sedan ska maken till jobbet och jag ska avsluta den städning jag påbörjat på förmiddagen. Samt längta efter snö. Och efter att fortsätta på Emelie Schepps  Prio ett  som jag håller på med nu. (Fast det blir sent i kväll).

En kort presentation av Vårskogen;

Främst handlar den om tvillingssystrarna Agnes, en deppig singel och lokalvårdare i Göteborg och Lina, en uttråkad småbarnsmamma på landet. Men den skildrar även deras storebror Olofs liv, han som klättrar uppåt i karriären samtidigt som han försöker göra sin Cecilia gravid. En dag får han ett anonymt brev som talar om att han har en skuld som någon av dem han älskar ska få betala. Sakta går det upp för Olof att någon vill honom riktigt illa.

Men varför? Och vem i hans närhet vill denna någon åt? 

I samma veva som Olofs fru äntligen blir gravid kontaktar Lina honom och berättar att någon smyger runt hennes hus på nätterna. Och Agnes vaknar gång på gång av mardrömmar hon inte vill kännas vid.

Ett osynligt nät dras åt runt syskonen som tvingas närmare varandra. Och när alla förstår vem hämnden kommer drabba är det kanske för sent".

Ha en riktigt fin avslutning på veckan eller kanske början på den, beroende på när du läser dettaVinkarOch du, allra största TACK för att du besöker min bloggHjärta

(Och skulle du vilja beställa en Skuggvinter  direkt av mig är det bara att gå in under fliken Beställ & recex här på sidan och göra det)Ler KRAM på dig och sköt om dig!