3. jan, 2018

Poff!

Fast jag tycker inte vår gran barrar så mycket...

Vad fort det tog slut! Det var nedräkning, tindrande ögon av förväntan, släktingar som kom och sedan plötsligt nyårsafton med ymnigt snöfall och boeuf bourguignon och så...poff! så var det över. Men det gör inte så mycket, huvudsaken var att det var bra. Och det var det verkligen! Det gick bra i radio med (jag gjorde bara bort mig liteRodnar).

Nu är det vardag igen. Även om mina tre största barn är hellediga en vecka till var det jobb för oss vuxna i familjen igår och fritids för minstingen. Men vet ni vad? Jag har kommit på vad bok tre ska handla om! Det kom när jag gick och förberedde vad jag skulle säga i radio. Bl a skulle jag ge tre tips på hur man skriver en bra deckare och i tankarna sa jag ungefär; Man skulle också kunna vinkla det så att boken börjar med...

Och så bara handlingen kom. Magiskt! I radio fick jag sedan hitta på något annat att säga men vad gjorde det? Jag har varit orolig för att ideérna till bok tre har varit absolut inga alls, not anymore!

Men nu är det tvåan som gäller. Igår kom jag på en del beträffande den när jag gick och drog med min städvagn. Mycket små saker, men de ska absolut inte underskattas. Små saker är ofta stora i bokens värld, därför att de hjälper till att bygga upp en trovärdig helhet.

Vad har ni gjort de första dagarna på nya året? Nyårslöften? Förväntan inför det nya? Skriv gärna en rad om du vill, klicka bara på inläggets namn, i det här fallet "Poff!" och scrolla neråt så kommer du till gilla- och kommentatorsfältetLer Vad du än gör, KRAM och ta hand om digHjärta