22. dec, 2017

Julefrid

Dags att försöka skaffa sig lite julefrid, även om jag inte riktigt vet hur det ska gå till. Men jag har på känn att den inte gömmer sig alltför långt borta. Om jag bara bryr mig om att lyssna. Och ta det lite lugnt. Vårt hus får väl vara en levande reklam för det jag brukar säga; "Det spelar ingen roll om det är lite damm i hörnen, bättre att föräldrarna inte är sönderstressade." Så sant, det tycker jag verkligen.

Men just nu är jag både uppe i varv, dödligt trött...och så är det naturligtvis ostädat, vi har ännu ingen gran o s v. Förklaringen är att det händer mycket. I måndags skrev jag på kontraktet så nu blir det ljudbok av Skuggvinter. Och två kvällar den här veckan har jag suttit och signerat. Det är jätteroligt och stort men också ansträngande, för att det är ganska nervöst. 18 sålda böcker blev det i förrgår förresten, så det blir 900 kr till BRISHjärtaDET känns bra.

Egentligen är nästan allt bra just nu, det är bara det att det är så MYCKET att mitt jag som f ö är hyperkänsligt, hotar att drunkna i det. 

I går var jag hemma och barnen med, större delen av dagen, och jag trodde att det skulle bli en MYSIG dag. Med julförberedelser och en tur till samhället för att handla lite. I stället upptäckte jag att jag var på urdåligt humör. Trött så att det snurrade i huvudet och inget tålamod alls. Och allt som inte blivit gjort under veckan bara stirrade på mig; törstiga växter, smutsig tvätt, minstingens pysselverk spritt lite överallt bland dammtussar och gamla chips som jag hittade under soffbordet och solen sken in en stund genom solkiga fönster och jag kände mig plötsligt helt GALEN! I själva verket var jag efter en stund så gapig och trist trots att barnen ställde sig och fixade middag att jag snabbt listade ut vad det var, (och det gör jag inte alltid): PMS. 

Tillsammans med allt blev det bara för...tokigt. Ledsen blir man. När man skriver fint på sin sida om att julen borde vara glad för alla barn och så går man själv hemma och skriker som en tyrann.

Samtidigt är föräldraskapet mycket tjat och barnen ska lära sig att man hjälps åt hemma och de ska inte vara med sin skärm hela tiden för att det är lov. Fast...just i går hade det nog varit ett bättre alternativ för jag orkade ju inte vara med dem. Orkade inte med något alls, faktiskt.

Men när jag nu fått ner detta på pränt växer något fram i mig; vad jag ska göra av denna dag. I stort sett ser den likadan ut; hushållsgöra hemma och en tur till samhället. Men barnen får nog vara mycket med sina skärmar så gör jag mitt. Och jag ska försöka att vara snäll mot mig självHjärtaDet är nog mitt bästa julefrids-tips i dag. Till er som läste; TACK för att ni gjorde det! Och till alla er som gillat och delat på min fb-sida Skuggvinter häromdagen att jag skulle sitta på Akademibokhandeln, signera och skänka en del av vinsten till BRIS, också TACK!! Och till er som skriver och hoppas på att bli utgivna; det är inte omöjligt. Man får bara vara väldigt envisVinkarOch skrivtokig! Jag ska vara med i radio igen förresten. 28 december strax efter kl 11 i P4 Sjuhärad. Och ge tips på hur man skriver spännande. (Hujeda mig!GråterJag som inte vet hur jag fick till det...) Men nu; GOD JUL på er om vi inte hörs innan dess! Hjärta