20. dec, 2017

Viktigt på riktigt

Jag har det så himla bra. Jag har en familj, vi lever i ett land där det inte är krig, vi äter oss mätta varje dag och förutom det; allt som är viktigt på riktigt funkar för det allra mesta. Med det menar jag, väldigt kort för jag har inte mycket tid, att vi är friska och mår bra. Naturligtvis finns det motgångar, allt är inte perfekt hela tiden, men det har nog aldrig varit livets mening.

Så här i juletid är det svårt att inte skänka en tanke till alla dem som inte har det bra. Som har mist någon så att julen är enda stor påminnelse om den person som inte längre finns. 

På de föräldrar som har ont i magen för att pengar till klappar till barnen inte existerar. Eller på dem som är ensamma, eller inte hittar någonstans att värma sig när det är kallt. Vare sig det är ute eller inuti, i själen.

Det fina är att vi alltid kan göra saker för andra. Vi kan höra av oss till någon vi vet behöver det, skänka pengar när vi ser katastrofer på TV för det finns organisationer som agerar, kort sagt, ge något av det vi har till andra.

Det behöver inte vara mycket om vi inte har mycket pengar eller tid. Lite är oändligt mycket bättre än ingenting. 

I dag, när jag sitter och signerar böcker i Akademibokhandeln, Knalleland i Borås, har jag bestämt mig för att 50 kr av varje såld bok oavkortat går till BRIS.

Inte för att jag är Läckberg och kommer dra in massor ;) Utan för att jag vill bidra med NÅGOT. 

Nu måste jag springa igen. Mot morgonen, jobbet och sedan Akademibokhandeln. Stressa inte för mycket dessa dagar och glöm inte att vara snäll mot både dig själv och andraHjärtaLerKRAM!