6. dec, 2017

Mitt nya liv?

Som jag skrivit i tidigare inlägg händer det mycket nytt nu och det är konstigt. Flera eftermiddagar förra veckan ägnade jag åt att åka runt; jag var med i radio i Borås en dag, och jag var i Ullared för att försöka sälja in min bok.

Det var helt ENORMT fel dag skulle det visa sig för hela marknadsavdelningen var upptagna av att Joakim Lundell, en berömd youtober tillsammans med sin Jonna, och aktuell med boken "Monster", var där och signerade just den sistnämnda.

Bortkastad tid var det dock inte, äldsta dottern var överlycklig när vi stod i kö och jag grabbade mig också en bok, (det var enda chansen att komma fram till honom). Bra att se hur det hela går till, tänkte jag, för jag ska ju själv signera snart. På hemvägen skrek min dotter, som fortfarande var helt salig:

-OH MY GOD! Mamma, du är på Jockes Insta. De har lagt ut en boomerang (?) (kort video på dig) när du är framme hos honom.

- Va?! sa jag, och sedan, hur ser jag ut?

Hon granskade noga och nära. Mobilen lyste i bilmörkret.

- Bra, sa hon.

- Jaha, sa jag belåtet. Undra varför de lade ut mig?

Svaret kom utan förskoning.

- Det var nog för att du pratade så länge, mamma så de hann, vi andra var ju typ blyga. Men du...

Okej. Jag fattar. Pinsamma mamman. Men mina bilfärder förra veckan gav i alla fall lite resultat.

Nu på lördag (9 december) ska jag sitta och signera på Ica Maxi i Borås. Lördagen därefter (16;e alltså) är det dags att göra samma sak på Akademibokhandeln i Knalland. Jag har än så länge vägrat att ta ställning till om det är pinsamt eller inte. Det är det förmodligen, men mamma och pappa har i alla fall lovat att komma. (De ska spela fans om det behövs. Säg det inte till någon).

Sedan verkar det vara så att det finns ett förlag som vill göra ljudbok av  Skuggvinter. Det känns...Oj, vad märkligt det skulle vara att HÖRA den. Men det finns bara luddiga besked än, jag vet inte ens vilket förlag, så vi får se om det blir något av det.

Mitt i allt finns förstås mitt vanliga liv kvar. Med regn och fruset om vartannat, så att huden blir torr och minstingens utekläder jättesmutsiga. Med kaffepauser på jobbet, matteläxor och för stökigt hemma. Men nyinköpta stjärnor (japp, Ullared) och tända ljus är mysigt i vilket fall. Och så har ju alla chokladkalendrarLerDET är viktigt!

Allra största TACK till dig som läste och ta hand om digHjärtaÄt gärna en extra pepparkaka eller två så syns vi snart här på bloggen igen!