27. nov, 2017

Närvaro, mitt i allt

Som ni sett, om ni läst mitt förra inlägg har jag fått en recension, och en fin sådan. Dessutom har jag blivit recenserad av läsare på min sida  Skuggvinter  på Facebook. Två har gett den betyget 4 av 5 stjärnor, en gav hela 5! Fullpott alltså. Då blev jag...jag vet inte hur jag ska beskriva känslan men eufori passar in på ganska mycket just nu.

(Länken till skuggvinter på FB; Skuggvinter)

Jag och min äldsta dotter var i Göteborg i fredags. Jag var ju där för en vecka sedan, ensam, och det jag tänkte mest på då, förutom om bokhandlarna skulle vilja ta in min bok var hur mycket hon skulle älska att vara där. Allt som glittrade och alla affärer. Dessutom hade hon inte hittat en vinterjacka hon ville ha.

Men det gjorde hon förstås i Göteborg. Vi lyckades fika också, tre gånger! Vi var lite barnsliga och tog kort på allt; räksmörgås och vaniljsnurror och smootiepaus på NK och skickade hem till tv-tittande familjemedlemmar.

Och så gick vi in på Akademibokhandeln i Nordstan där vi inte hittade Skuggvinter  trots att de sagt att de skulle ta in den. Jag frågade efter den och en expedit knappade på datorn.

- Det står här att den kommer ut 21/11, sa hon eftertänksamt, så nej, jag tror inte att vi har den än. Men jag ser här att vi har beställt den, tillade hon sedan. I början på nästa vecka ska den finnas här.

- Tack, sa jag och hoppades att kinderna inte blossade. 

Eufori. Eller när folk säger att de verkligen fastnade i boken, hade svårt att sluta läsa. Det finns inget jag hellre vill höra. 

Men det finns också annat som tränger sig på. En stor rädsla när jag tänker på alla böcker som finns kvar att sälja...Eller vart det ska ta vägen med allting. Men vet ni vad?

Jag har inte lust att tänka på det just nu. Jag vet ju ändå inget om det. Jag vill bara var här och nu, som rösten i mina mindfulnessövningar säger. Dricka upp mitt morgonkaffe och hinna skriva matlista också medan alla i huset sover och det kompakta mörkret vilar utanför. 

Kanske till och med hinna göra i ordning några  bokbeställningar. Ja, just det, i dag kan du beställa  Skuggvinter  direkt av mig för 159 kr. (Ordinarie pris är 169 kr, 179 kr med frakt). Det har jag skrivit på facebook och nu även här. Gå in under fliken "Beställ bok & recex".

Men som sagt, här och nu var det. Det hjälper faktiskt att stanna upp en stund mitt i en stressig dag och ta några djupa andetag. Bara fokusera på andningen. När man gjort det ett tag gör det något med medvetenheten som är väldigt bra. Man blir närvarande, om än bara för en kort stund, inte hela tiden på väg framåt i tanken.

Till dig som läste; möjligtvis ett spretigt inlägg men TACK för att du var härHjärta Ha en fin start på veckan och glöm inte att ta hand om dig själv, kanske på ett så enkelt sätt som att tänka på att andas lugnt en halv minutVinkar