26. okt, 2017

Ett nytt kapitel

 Något nytt i mitt liv har tagit sin början. Ett nytt kapitel i det om man vill uttrycka det så. Författar-kapitlet. Och det känns JÄTTEKONSTIGT. Lika knepigt som på bilden bredvid, och ja, den är upp och ner. Liksom min tillvaro.

Innan handlade min skrivande del av tillvaron om att skriva. Nu ska de dagar i veckan då jag valt att inte jobba  för att kunna...just det, skriva, även rymma annat. Som kontakt med förlaget; att välja mellan matt eller blankt omslag t ex, som ni ju hjälpte till medLerHjärta Att bestämma pris på boken. Det blir 179 kr, alldeles troligt tillkommer frakt på det. (Tycker ni att det är ett okej pris? Det är i a f ett ganska vanligt sådant på en ny bok, enligt min lilla forskning, varken iögonfallande lågt eller högt.)

I dag är en hemmadag och jag ska bl a fylla i en anmälan till Borås bokmässa i mars nästa år (fast det betyder inte att jag med automatik är med, bara att jag vill det.) Jag ska försöka ta kontakt med kvinnan som gjorde största delen av omslaget efter mina önskemål och fråga vad hon vill ha för det.

Jag ska kanske lägga ut något på fb, där jag nyss startat en vanlig sida och en Skuggvinter-sida.

Min man tittade väldigt intresserat på min vanliga (fb-sida) när jag gjort ett inlägg på den. Han verkligen LÄSTE. Kul att han tycker det här verkar bra, tänkte jag.

- Varför står det inte någonstans att du är gift med mig? sa han sedan.

- Va? sa jag. Jag har ju precis startat den, det är väl inte så konstigt.

Men han gick hastigt in på "Familj och relationer" och skrev in sig självHjärta

Skuggvinter  är förutom att den (förhoppningsvis) är spännande, en historia om otrohet. Kanske tänkte han att det var bäst att det inte fanns utrymme för oklarheter, nu när boken kommer ut. Ibland tänker jag detsamma...Rodnar

Jag får lust att skriva till ett förord där det står; "Allt som händer i den här berättelsen, det var inte jag som kom på allt. Vid någon punkt tog mina karaktärer över och min enda kvarvarande uppgift blev att försöka skildra allt så snyggt som möjligt."

Jag är trots allt författare. Eller nej? Det känns skumt om jag skulle säga det. Som jag skrev ovan, det här är verkligen märkligt. Och lite läskigt...Men nu vet ni som eventuellt läser boken när den kommer ut; Det var inte jag som hittade på allt, det var personerna i boken. ViskarVinkar

Till dig som läste; allra största TACK för att du gjorde detHjärtaOch jo, förresten, jag kommer ha några utlottningar på fb framöver, en nästa fredag (på min Skuggvinter-sida.) Gilla och dela, så är du med och tävlar om ett gratis ex av Skuggvinter. Men där är vi inte nu. Fast det är ju nästan fredag här med faktiskt. Härligt! Ta hand om digLer

Vill du gilla eller kommentera, bara klicka på rubrikens namn, i det här fallet "Ett nytt kapitel" och scrolla neråt så kan du göra det.

Ps Och nu kan du även förhandsbeställa Skuggvinter  här på bloggen, eller om du är recensent eller har en bokblogg och önskar ett rec.ex,  gå in under fliken "Beställ bok & rec.ex". Varmt tack för ditt intresse!