23. okt, 2017

Bästa städet!

I lördags åkte familjen till Ullared och jag var hemma och städade. Det kanske inte låter som världens bästa helgdag men det var just vad det var! Ni som har följt denna blogg vet ju att det har varit mycket skrivande ett tag och det har naturligtvis gjort att annat fått stryka på foten. Som t ex städning.

Jag är lokalvårdare men jag brukar säga att det är jag bara på jobbet. Det hindrar inte att jag skulle vilja vara det hemma också, men hemma är jag mycket mer författare och mammaVinkar

Men i lördags! Jag rensade i hallen bland jackor och skor och löv och fingervantar och dansskor och fotbollsskydd. Slängde, bar ner till kädförrådet, lade i tvätten.

Jag torkade ur alla fönsterbänkar och vattnade alla blommor. I vardagsrummet plockade jag bort alla soffkuddar och dammsög sedan bort rester av chips, sand och pärlor.

Jag grovstädade i stora badrummet. Rena städfestenLer stort

När familjen kom hem var det mörkt och jag hade tänt ljus på ute på trappen och hällt upp ett stort glas vin. Jag tittade på vad alla hade köpt (men undvek kvittotGråter) och sedan drack jag mer vin och tog itu med makens och mitt sovrum. Jag kunde liksom inte hejda mig.

I går fortsatte det, i rena glädjeyran. Minstingens rum, det är ett helt projekt. Avslutning av köket. Och så vidare...

Ibland är det skönt att få gå upp helt i något. Och städning är absolut en form av terapi. Det är därför jag jobbar med det, hehe..Nä men allvarligt talat, visst är det skönt? Man gör rent, resultatet syns direkt. Man tar bort det stökiga och ersätter det med lugn.

Nu är det måndag och som jag brukar skriva på morgnarna, dags att sparka i gång denna dag.

Jo förresten, det blev blankt omslag. Först tänkte jag matt men när Visto skickade bilden tyckte jag att den var...matt hade varit ett finare ord men jag tänkte dassgrå.

Till dig som läste, allra största TACK för att du gjorde det, även för alla åsikter som kom in gällande omslagetHjärta

Ha en riktigt fin start på veckan och glöm inte att vara snäll mot dig självLer