25. sep, 2017

Längtar...

Jag längtar efter....

...att gå promenader i skogen. (Eller vart fan som helst egentligen bara jag kommer ut). Har varit sjuk och trött så det har inte blivit så mycket av det). 

...att städa. Inte på jobbet utan hemma. Att att itu med köket och alla saker som bara ligger och skräpar i hallen och lite överallt. Och fönstren i köket, dammiga och med massa fingeravtryck på...

Att känna mig HÄR och NU. När jag är inne i skrivandet har jag svårt att vara riktigt närvarande även när jag lämnat skrivskrubben.

Mamma, du är lite knäpp när du kommer ut därifrån, sa min son igår.

Jag vet, sa jag uppgivet.

Vet ni när er mamma är klar med den där boken? sa en av barnens kompisar häromdagen. För just nu är hon lite...

Bilden; mig i skrubben. Ja, jag vet, jag skrattar men egentligen skrattar jag inte. Jag är helt knäckt. Det här var i lördags när jag fått tillbaka Skuggvinter av lektören och själv skulle läsa igenom eländet (ja, det känns så vid det här laget).

Jag trodde att det skulle bli en stilla läsning full av njutning men NEJ! Istället tänkte jag hela tiden, varje rad, hjälp! Det här ska gå i tryck! och satt på helspänn.

Det tog tolv timmar att läsa igenom allt, mycket beroende på att jag korrigerade småfel och antecknade.

Måste säga att lektören gjort ett bra jobb, de flesta felen var mer sådant JAG ville göra om. Små saker, ska tilläggas, något större vågar jag mig inte på nu när allt är granskat av ett proffs.

Jag längtar till på torsdag eller allra senast fredag då jag ska skicka iväg allt till förlaget.

I dag ska jag till en vän som varit verksam som fotograf i många år. Hon ska ta mitt författarfoto! 

Till dig som läste; allra största TACK, också för alla fina kommentarer jag fick efter förra inlägget! Både från dem jag känner och från er som jag aldrig träffat. HjärtaHjärtaHjärtaDet värmde verkligen!

Ha en riktigt fin vecka! Kram på erLer