3. sep, 2017

Snart klar eller, ja...

Det är ju så otroligt stort så jag kan inte ta in det än. Att Skuggvinter  ska ges ut.

Efter ännu en genomläsning igår, nu av hela boken, 286 sidor, satt jag i soffan med (större delen av) familjen, kollade på filmen Interstellar (bra!) drack vin och begrundade emellanåt detta faktum. 

Hisnande, fantastiskt!

Det tar ändå inte bort att jag har det jobbigt med mitt manus nu. Jag sitter så mycket med det att...det blir för mycket helt enkelt.

Ändå, just nu, inget större val. Jag vill naturligtvis att den ska bli så bra som det går. Och redan i morgon kväll blir jag ledig när Skuggis åker till lektören igen. 

Ett av de yngre barnen uttryckte häromdagen sin lättnad över att den snart är klar och sedan sin förtvivlan över att det skulle SKRIVAS EN BOK TILL! (när jag sa det) VA?! NEJ!! 

Jag försökte förklara att om jag inte envisats med att jobba såpass lite som jag ändå gjort (långa föräldraledigheter och 50% de sista åren p g a just skrivandet) skulle vi ha setts mindre än vi gör nu och de skulle haft många fler långa dagar på fritids.

Men det gick inte riktigt hem, mitt barn tänkte väl som jag; så j-a mycket sittande i skrubben...GråterDå gör det ont i hjärtat samtidigt som jag vet att det är sant; vi har haft mycket tid tillsammans. 

 Men inte just nu. I dag ska jag och minstingen på barnkalas och sedan blir det skrubben fram till att maken åker till jobbet. 

Solen lyser ute, minstingen sitter mittemot mig vid köksbordet och gör pärlplattor och äldsta dottern svepte just in i ett nytt snyggt linne från Gina Tricot. (Gode Gud, låt detta skrubbsittande inom en snar framtid dra in lite pengar)!

Och jag borde börja göra frukost.

Böcker jag längtar efter att läsa just nu; Lex Limbo av Eva-Lisa Dezmin (snart i min brevlåda).

Efter Emma av Anna E Wahlgren (släpptes precis)!

Hon som vakar  av Caroline Eriksson.

Samt en störstkön bonus, ungdomsboken "Visheten vaknar" av Elin Säfström. 

Jag har dessutom förbeställt  och ser fram emot "Det blir aldrig som man tänkt"  av Anethe Bergendahl, kommer även den i lådan i september.  Spännande!

Har du ett boktips får du gärna skriva det här på bloggen genom att klicka på inläggets namn, i det här fallet "Snart klar eller, ja" och scrolla neråt så kan du göra det. Eller skriv något annat! Vad du gör av din söndag till exempelVinkar

Men det viktigaste av allt är att du läser min blogg, jag blir så glad när jag ser hur besökt den blir. TACKHjärta

Ha en riktigt fin fortsättning på helgen, eller vilken dag det nu är när du läser detta och var snäll mot dig självLer Kram!