31. aug, 2017

En skrivande dag

Minstingen på väg till skolan!

Precis som jag skrev i förra inlägget är det mycket skrivande just nu. Jag har ju till och med tagit ledigt två dagar denna vecka för att hinna skriva så mycket som möjligt. 

Så jag har inte mycket annat att berätta just nu än hur en dag som innehåller mycket tid i skriv-skrubben kan se ut. Det här var igår;

05.45; Vaknar, utsövd. Skönt! Går upp, sätter på kaffe, och smyger mig ner till tvättstugan. Hinner vara där i över en halvtimme, väldigt välbehövligt, innan det är dags att gå upp...

06.30...och sätta fram frukost i köket. (Ibland är det ett projekt eftersom vårt köksbord kan vara belamrat av andra saker, min man har eget företag och  ibland blir köksbordet hans skrivbord).

07.00-08.00 Väcka barnen, frukost, packa gympakläder, tjata tandborstning för de minsta och ett av barnen har aldrig förstått varför i hela friden (inte!) man ska borsta håret...Maken kommer hem från sitt nattjobb, trött.

08.00-08.30 Efter att ha följt minstingen till skolan tar jag en snabb promenad. Det är min grej för att orka sitta på min lilla syrefattiga kammare i timmar...

08.45-14.00 Skriver. Eller ja, just i dag läser jag de 130 första sidorna jag jobbat med sedan jag fick tillbaka utlåtandet från lektören. Tycker att det håller! Gör lite egna anteckningar i mitt manus om små och större saker att justera, det är alltid bra när man läser mycket på en gång, man får en helhetsbild.

14.15 Äldsta dottern kommer hem. Vi bestämmer oss för en promenad innan vi hämtar minstingen på fritids. Det faller ett lätt regn och vi hinner prata en del.

15.00-16.15 Är mycket i köket. Gör i ordning det, ser till att barnen äter mellanmål, lyssnar på hur deras dag har varit. En av sönerna har två kompisar hemma men de håller sig hyfsat lugna eftersom de vet att det finns en sovande person i huset (maken). Klockan fyra kommer han upp.

16.15-18.15 Skriver, medan maken fixar middag o s v.  I dag en scen mellan Alice och Sebastian. Det går lite trögt men vi rör oss sakta framåt i deras (bitvis) romantiska kölvatten och jag blir hyfsat nöjd med resultatet.

18.15-21.00 Ut i huset igen, härligt, nu orkar jag inte se skrubben en sekund till. Jag hoppar in i en dusch och så dammsuger jag ett snabbvarv på bottenvåningen och sätter på en tvätt. Sedan är jag mycket i köket igen, det behövs alltid och det finns alltid någon att prata med LerLugnt på läxfronten ännu, skolan har inte kommit igång riktigt än. Godnatt-tajm för de minsta; jag läser för dem i två omgångar, de har inte samma smak och inte riktigt samma tider. Mysigt!

21.00 Jag och maken landar i soffan framför en serie.

21.40 Mot sängen! Läser en stund, (just nu "Flyga vilse" av Kristin Hannah) varvar ner. Släcker strax innan halv elva.

Till dig som orkade läsa dessa högintressanta rader; allra största TACKVinkarHjärtaJag har som sagt inte något bättre att komma med just nu. Och vet ni vad, nu har ännu en dag börjat som kommer innehålla mycket skrivande. 

Så jag måste sluta och ställa fram frukost. Ta hand om dig! Kram!