22. aug, 2017

Skolstart

Krångel med nätet hemma hos oss igår om någon läste ett himla kort inläggRodnarSå här skulle det stå;

Sover tungt och djupt, tar lite tid att vakna, tur att det finns kaffe.

Skolstart. Minstingen vill ha nya kanintröjan, för de äldre är det viktigt med snygg t-shirt och Adidasbrallor.

Invigning av busskort i familjen då min äldste plötsligt får betydligt längre till skolan.

Kö till badrummet och mycket känslor...

Det är en varm dag. Solen skiner in genom de stora fönstren i fabriken där jag jobbar och gör det ännu varmare.

Pratat med mitt förlag, Visto, som säger att de behöver besked denna vecka om Skuggvinter  ska ha chans att komma ut i julhandeln. Mejl till lektören, mejl från lektören. Hon har tid att gå igenom mitt manus flera gånger i september.

Jag skjuter städvagnen framför mig till nästa ställe, nästa våning och undrar om jag ska hinna med ändringarna? Om det blir bra.

Hämtar minstingen ovanligt sent denna dag, halv fem. Men hon är glad och kommer ihåg att ta med sig ryggsäcken hem!  Både hon och jag är trötta dock.

Sitter en stund med manuset men orkar inte så länge. Och denna dag känns det förstås viktigare att höra hur barnen haft det i skolan. Promenad med en av dem i skogen, grönt och sol som börjar sjunka, vackert!

När vi kommer hem springer det barn i vår trädgård och plockar äpplen, det har jag sagt att alla som vill får göra, annars ruttnar många bort på marken.

Det är gott att dricka te på kvällen och slökolla en stund på en serie. 

En dag i ett liv och nu är det dags att påbörja nästa dag, detta inlägg skrevs ju inte i går kväll som det var tänkt eftersom nätet som sagt spökade utan nu på morgonen istället.

Ha en fin dag alihop, TACK för att du läste och ta hand om dig! Hjärta(Och har du något bra lästips tar jag gärna emot detLer)

En bok jag vill läsa är nyutkomna "Hon som vakar"  av Caroline Erikson. Men självklart finns det fler, jag skriver om det nästa gång.

Är du speciellt sugen på någon bok?! Bara att klicka på inläggets namn, i det här fallet "Skolstart" , scrolla neråt och skriva det.