10. aug, 2017

Sista dagen..

Dagens mest avslappnade stund, promenad 

Jag brukar aldrig skriva när bara barnen och jag är hemma av den enkla anledningen att det funkar inte.

Men i dag var sista dagen att redigera innan Skuggvinter  åkte iväg till lektören och min man jobbar dag denna vecka så jag hade inget annat att välja på.

Det här är min dag, i korthet, den långa versionen orkar jag inte ens tänka på;

Vaknar 05.20. Tänker "Åh nej, jag måste somna om annars kommer jag aldrig orka".

Somnar inte om. Stapplar upp ca halv sju och bakar bröd. (Nej, det är inte för att jag är duktig, det är för att det är terapi för mig att baka. Och jag äter inte köpe-bröd så jag är liksom tvungen).

Barnen kommer upp efter ett tag, en och en. Äter frukost, borstar tänder, tar på oss och jag tar en dusch. Det sjunger i huvudet av trötthet.

Ca kl 10; Börjar redigera. Sebastain och Alice i sängen. Julfint i Nordstan. Ett telefonsamtal hon inte väntat sig, meningar och stycken jag markerat och som ska skrivas snyggare. Äldsta dottern är barnvakt, tar med minstingen ut och de kommer hem med en blombukett. Gulligt!

12.00 Bröd ut ur ugnen, Stinas färdiga kycklingpanna in. Paus i redigeringen den timme det tar för den att bli klar. Sätter på en 60-tvätt, dammsuger, skurar köksgolvet, kokar ris och currysås, skär tomater OCH HITTAR EN GRÖN LARV i salladen.

Barnen och en kompis kommer springande för att inspektera. Äldste sonen bär ut eländet i trädgården. Sedan äter vi.

13.30; Redigerings-dimma. Gott kaffe! Koncentration och fokus en liten stund, har glömt att jag är trött. Tur detVinkar De barn som är hemma är med sina skärmar för tillfället. 

14.30 Kör äldste sonen med kompis till samhället. Har med mina två yngsta i bilen och på hemvägen stannar jag vid "Brokvarn" där det finns en otroligt vacker, sagolik faktiskt, promenadslinga. Den går vi. SÅ SKÖNT! Dagens bästa stund!

16.00 Hänger lite tvätt för att säkra morgondagens rena underkläder samt sätter på en ny med jeans och t-shirtar. Laddar kaffe.

Så får jag oväntat ett mejl från ett förlag som refuserat mig tidigare. De har varit inne på min blogg tydligen, sett att manuset bearbetats och undrar hur det går. SÅ förvånad har jag aldrig blivit när jag öppnar ett mejl från ett förlag (Det brukar ju bara vara refuseringar). Men jag blir glad, mitt i alltLerSvarar på några andra mejl och sms när jag ändå håller på. Tömmer en diskmaskin. Trött make kommer hem. Och jag tar kaffet och springer till datorn.

16.30-19.30 Redigerar, paus för att städa badrum, snabbt och slarvigt. 

Men nu då? Nu är jag klar! Det firade jag med att läsa godnattsaga för minstingen (som kräver detVinkar) Då kommer näst yngste in och vill vara med.

Mamma, säger han, vet du vad som händer när man gråter i rymden? Tårarna stannar i ansiktet så om man gråter mycket blir det som en stor bubbla på kinden".

Då börjar jag skratta, av utmattning tror jag. Barnen skrattar med..Hjärta

Nu är klockan halv nio strax, och det är dags att dricka te och äta kvällsmacka. Och be en bön att största tjejen kommer hem snart. För jag och maken behöver sova. 

Till dig som läste; hoppas att du haft en lugnare dag än jag. (För den här var sjukt stressig. Och ändå , inte alltför ovanlig)  Allra största TACK för att du har varit här. Titta gärna in snart igen! HjärtaOm du vill gilla, berätta något om din vecka eller ge ett koppla av - tips, gör gärna det genom att klicka på inläggets namn, i det här fallet "Sista dagen" och scrolla neråt.  Kram!