24. jul, 2017

Fina dagar...

Bilden; Minstingen som trivs på stranden!

Ja, det har varit en hel del av dem denna sommar; fina dagarLer

Semestern i Nederländerna var ju helt underbar och just nu har maken semester så även om jag åker till jobbet några av veckans dagar är det inte speciellt kännbart.

Och jag vet att vädret inte är sol hela tiden och tjugoåtta grader men om vi är ärliga; hur ofta är det så i Sverige? 

Hos oss har det varit hyfsat; mest uppehåll och det har bjudits på en del baddagar. För den som tycker att det är okej att bada när det är nitton plus och sol kan tilläggasCool

Det känns viktigt att ta vara på de dagar när det går, liksom att njuta av solen när den är framme. Jag tror att vi nordbor överlag är ganska duktiga på det.

 I går var vi på medeltidsdagar vid Torpa Stenhus. Vi visste inte riktigt vad vi skulle vänta oss men det blev en fantastisk eftermiddag och var större än jag vågat tro.

Vi sköt med pilbåge, allihop. Det var jättespännande och vi var bra på det! Särskilt maken, han träffade nästan mitt i prick tre gånger. Vi hittade en träkarusell som minstingen skrattade när hon snurrade runt i.

Vi strosade runt bland stånd som sålde stenar, träsvärd (samt riktiga!) gammaldags kläder, bröd från 1300-talet (det sa i alla fall killen som sålde), godis i form av draksnor, fudge som smakade saffran, och massa annat. Det bjöds även på skådespel; riddare som uppträdde genom att klyva tomater och salladshuvuden mitt itu (samtidigt som de försökte klyva en och annan kompis ocksåLer stort)

När jag inte gör sådana roliga saker sitter jag i skrubben med en mild panik. 

"Men du har ju fått gjort så mycket sista veckan", försökte maken uppmuntra när jag beklagade mig.

"Men jag har ställt till det också, sa jag. När man börjar riva i ett manus...det är som ett halvrivet hus just nu; kaos."

Och som sagt; deadline när Skuggvinter ska till lektör / redaktör; 10 augusti.

Bara att kämpa på och hoppas på det bästa. 

Allra största TACK till dig som lästeHjärtaGlöm inte att ta vara på fina dagar och var snäll mot dig själv!