17. jul, 2017

Skriver

På bilden; bästa skrivmuggen!

Jag sitter vid datorn och jobbar väldigt mycket med  Skuggvinter just nu. Att få mitt manus testläst med MYCKET kommentarer i var som en adrenalinkick!

Som jag skrev i förra inlägget hade jag av en lycklig slump (fast jag tror inte så mycket på slumpen) själv suttit och läst min bok dagen innan och hade därför hela texten nära när jag tog del av hennes tankar.

Jag kan inte nog säga hur ovärderligt det var att få det! Att till exempel få veta precis vart i handlingen hon förstått saker, vad hon tyckte var tjatiga upprepningar (en hel del kan jag tillägga), hur hon reagerade på vissa kapitel.

Det är ju precis sådant som är svårt att avgöra själv - Har jag lyckats göra detta tydligt för läsaren?  eller tvärtom - lyckas jag fortfarande med att hålla detta hemligt, trots att jag pumpar ut ledtrådar lite här och var? 

Och nu tillbringar jag alltså mycket tid vid datorn i skrubben - läser, antecknar, tar bort text, skissar på delvis ny - och får hela tiden nya ideér.

Samtidigt har jag en deadline - 10 augusti ska Skuggvinter till lektör/redaktör och läsas - igen.

Och i morgon börjar jag jobba. Tur att jag inte jobbar heltid.

Nu är det dags för mig att starta denna dag; efter frukost ska jag åka till samhället, uträtta lite ärenden och sedan ska jag hem och vad var det nu?..skriva, ja!

Stort TACK till dig som läste och hopas att du har det riktigt braHjärtasemester eller inteCool OCH det är faktiskt ganska skönt att bada,  även om det inte är jättevarmt är det hyfsat i vattnet! 

Häromdagen blev det ett dopp för hela familjen igen, mina tjejer fyllde år (ja, på samma dag!) och efter maräng-grädd-chokladmousse-jordgubbs-tårta (det var dom som hade bestämt vad den skulle innehålla och den var jättegod - åkte vi till sjön och badade.

Då var det sol, nu är det mulet här, men som bekant; det växlar mycket så vem vet vad det blir i dag?

Kram på er och är det någon som vill berätta vad ni gör just nu, gör gärna detLer