10. jul, 2017

Ångest

Jag i skrivskrubben (med ångest)

I helgen har jag suttit och lusläst förlagsavtalet. 

Och så har jag läst Skuggvinter. Och jag vet inte om det är ett utslag av att jag läst den för många gånger och / eller kombinerat med insikten att den ska ges ut men det var länge sedan jag hittade så många fel och brister i mitt manus.

Hur lyckas jag till exempel skriva så många långa omständiga krångliga meningar? (Ni serVinkar)Bland annat. Och någonstans mellan sid 120 och 180 tappar jag intresset totalt. 

Någon mer som känner igen sig i att det är HEMSKT att läsa sin egen bok? För er som inte gjort det kan jag berätta att det är som att åka en mental berg- och dalbana. Minst sagt. Man känner ofta allt från "Vilken eländig smörja"  till "wow, förlagen kommer slåss om detta!" 

Det gör förlagen tyvärr sällan. Däremot är det faktiskt så att Skuggvinter  ska ut. Men igår när jag läst färdigt tyckte jag inte att det var roligt längre.

Om jag ska vara ärlig gick jag direkt till vinflaskan och hällde upp ett stort glas. Sedan ringde jag min syster och beklagade mig. Men någonstans under samtalets gång började vi diskutera omslag istället, för kanske blir det hon som gör det.  

Sedan var jag gladare igen. Och tänkte att det är ändå en välsignelse att det inte är i tryck änLer

I rättvisans namn måste jag tillägga att de sista två gångerna jag läst mitt manus har jag tyckt att mycket har varit bra. 

Men det är väldigt skönt att jag dels har en testläsare på det just nu, och sedan att det ska läsas av lektör / redaktör i augusti. Det är alltså ingen färdig text än.

Här lyser solen just nu (visst ändrar vädret sig hela tiden? det gör det hos oss i alla fall). Vi ska åka till närmaste stad i eftermiddag och när vi kommer hem är det dags för mig att sätta mig i skrivskrubben igen...

Nu vet ni vad jag gjort de  sista dagarna. Vad har ni gjort? Jobb fortfarande eller semester? Eller både och?

Om du vill skriva en rad, bara klicka på inläggets namn, i det här fallet "Ångest" och scrolla neråt så kommer du till gilla- och kommentatorsfältet.

Och du, TACKHjärtaför att du läste dessa rader! Sköt om dig!