30. jun, 2017

Hisnande

Jordgubbstårta, kan vara passande nu! Även om den tyvärr bara ville vara upp och ner här på bloggen men det kanske passar det medVinkar

Nu har jag bestämt mig.

I veckan har jag fått två refuseringar, det ena förlaget skrev att Skuggvinter  visserligen var väldigt välskriven men tyvärr... (De ville gärna titta på kommande manus, om jag skriver något mer i framtiden, skrev de. Uppmuntrande i och för sig men...) Det andra förlaget talade om att mitt manus inte passade deras utgivning.

Man kan ju inte påstå att det är kul att bli refuserad MEN nu kan jag trösta mig med att det finns ett förlag som vill ge ut mig.

I går mejlade jag dem med beskedet att jag har bestämt mig; jag tackar ja till dem!

I svaret jag fick stod det bl a, förutom lite praktiskt, " Vi är glada att du vill ge ut Skuggvinter på vårt förlag".

Den meningen. DEN meningen! Jag hade kunnat ge....MYCKET för den. Jag trodde aldrig, i alla fall inte i mina mörkaste stunder, att jag skulle få läsa en sådan mening.

Faktum är att jag hade kunnat sitta och läsa det mejlet sedan jag fick det, om och om igen. Drunkna i det.

Men det har jag inte gjort

Istället har jag storhandlat, tvättat, kört tre fikasugna tjejer till närmaste café, jobbat, diskat o s v i (nästan) all oändlighet. Och så har jag kontaktat, och bestämt tid, med den person som ska börja med att jobba med Skuggvinter.

I senare hälften av augusti. Jag har dessutom, som jag nämnde i förra inlägget, en testläsare som går igenom Skuggvinter just nu. Spännande! Och nervöst.

Jag har bett henne granska de brister som författarcoachen påpekade vid sin genomläsning i slutet av förra året och som jag, förhoppningsvis, därefter lyckats åtgärda.

Det känns helt overkligt samtidigt som jag, när flera mejl i rad handlar om mitt manus och hur vi ska gå vidare, börjat förstå att det ska bli sant.

Skuggvinter ska bli bok!

Min dröm är på väg att gå i uppfyllelse.

Jag tror att jag avslutar här, familjelivet kallar. Det är tvätt (alltid är det tvätt) och kanske lite sagoläsning och så springa runt med dammsugaren innan vännerna trillar in.

Allra största TACK till dig som läste och ha en riktigt skön helg! Och i MBJ-projektets namn, det som jag skrev om i förra inlägget, tillägger jag; Glöm inte att vara snäll mot dig självHjärta