15. jun, 2017

Zombiefåret

Jag tar en promenad nu på morgonen. Det är redan kvavt och tryckande trots att klockan bara är tjugo över nio när jag går. Det ska åska i dag. Och trots att himlen är blå med bara lätta dimslöjor på så känns det verkligen i luften.

Jag tänker att jag ska göra de saker jag orkar nu på förmiddagen. Som att jag lovade yngste sonen igår att vi skulle spela mer fotboll i dag. Mitt lilla fotbollsproffs! Jag försöker skydda målet med både ben, armar och händer och så räcker det att jag tänker på något annat EN SEKUND så tjoff - har han gjort mål. Bara sådär. Och skrattar glattLer stort För han VET att han är så många gånger bättre än jag.

Och så tänker jag att vi kan gå en liten promenad allihop och hälsa på fåren längre bort på gatan. För att det finns några som är söta (de små. De andra ser mest smutsiga och sura ut). Och mitt bland dem finns ett som låter jättekonstigt. Ett falskt får.

"Haha, det låter som att han har en taskig förkylning", skrattade min mans bror när han hörde det.

Men barnen har en annan förklaring;

Mitt bland de vanliga fåren har de placerat ett ZOMBIEFÅR. Oklart varför men antagligen är  fejk-fåret ett hot mot vår lilla by. Och det är spännande!GalenVinkar

Något annat som är spännande i mitt liv är det där med FÖRLAGEN.

Det fanns speciellt ett som blev intresserat av "Skuggvinter" när jag skrev ett mejl och gjorde extra reklam för det, de skulle prioritera det. Det var för några veckor sedan. Och det finns fortfarande fyra andra som också har det.

Och än så länge har jag inte hört ett ljud från något av dem. Nada. Silence. Men visst, förlag har massor att göra så kanske betyder det ingenting alls.

(Fast för mig är det som sagt en spänning i tillvaron).

Nu ska jag, hur som helst, gå ut i trädgården, möjligtvis försedd med en kopp kaffe, det ska vara bättre med heta drycker än kalla i värme tydligen.

Jag ska spana efter boll och son. Titta upp på himlen för att se om det drar ihop sig till åska än. Kolla om svärmor behöver hjälp med att hänga tvätt. Och kanske, om jag orkar, föreslå en promenad till zombiefåret med vänner.

Jo, förresten, fick just ett tråkigt sms om att jag förbrukat massa surfmängd. Om ni inte hör något mer så skriver jag igen när jag kommit hem. (Och svarar jag inte på eventuella kommentarer så vet ni varförVinkar)

Till dess; Allra största TACK till dig som läste Hjärtata hand om dig och TACK också för alla uppmuntrande, kloka ord jag fick efter förra inlägget. Det hjälpte!