29. apr, 2017

Fyrtiofyra jordsnurr

Var det inte så man ofta började sina brev när man sökte nya brevvänner? "Hej, jag är en tjej på..." Fast då var man inte fyrtiofyra jordsnurrViskar

I morse hörde jag barnen bråka ihop sig i köket. Till slut svingade maken sina lurviga över sängkanten och gick upp.

Efter en kvart kom de in, min älskade familj (nästan alla i alla fall). Minstingen grät i sitt rosa volangnattlinne för hon hade blivit ovän.

De andra sjöng. Jag grep tag om kaffekoppen med känslan av att någon slagit mig hårt i huvudet med en klubba under natten.

Det har kommit sms nu på förmiddagen med grattis och frågor om jag är frisk än? Nej, jag är inte frisk.

Men det var mysigt i morse ändå! Med minstingen i knäet, (gladare när hon fick lite av min smörgås), uttänkta paket och oerhört vackra rosorLer(syns på bilden)

Jag sover och drömmer konstigt. I ett anfall av lust att analysera mina drömmar försökte jag koncentrera mig på att minnas vad jag drömde.

Inget upplyftande; ett elakt par som köper ett hus som jag vill ha fast sedan sprängs mannen lägligt nog i luften ... Vackra hotellmiljöer där det finns någon som är ledsen och alldeles för dyrt vin som jag öppnar trots att jag vet att jag inte kan dricka så mycket av det.

Misstänker starkt att det är inspirerat av Minecraft och Titan Fall, barnens spel som jag tittat lite på de stunder jag orkat sitta upp i soffan.

När jag är vaken läser jag. DET tycker jag om med att vara sjuk, äntligen tid att läsa!

Min syster messade nyss att hon läser "Skuggvinter" precis nu. Det uppskattas också.

Minste sonen har kycklingar på skolan. Först var det, som brukligt, bara ägg. Han döpte dem innan de var kläckta, praktiskt nog till sitt eget namn.

- De heter Simon och Simon, förkunnade han stolt. Fast tänk om det är tjejer? sa han sedan.

- Man kan ju heta Simona eller Simone, sa jag.

- Okej, sa han med outgrundlig min.

Nu är de kläckta; en gul och en svart. En kille och en tjej. De heter fortfarande Simon och Simon. Och äldsta dottern har bestämt sig; hon vill absolut ha en liten kyckling. Och den ska ha ett tjejnamn, oavsett vad det ärVinkar

Till dig som läste; allra största TACKHjärtaoch ha en riktigt fin helg! Kram!