11. apr, 2017

Vår

Det är svårt att känna sig riktigt glad just nu. Och kanske är det inte meningen heller.

Att människans förmåga att känna medkänsla och sorg med andra även när den inte drabbar oss själva direkt är stor har vi verkligen fått se de sista dagarna.

Mitt i allt elände tror jag många har känt som jag; man blir rörd.

Av att höra hur många människor som genast sprang fram till de skakade, och döda, beredda att hjälpa till när det hemska precis hänt på Drottninggatan.

Av staketet som förvandlades till en mur så fullproppad av blommor att de fick flyttas för att staketet inte skulle välta.

Av kärleksmanifestationen mitt i Stockholm på söndagen och den tysta minuten över hela landet på måndagen.

Så många människor som visar så mycket kärlek just nu, också med människor vi aldrig sett - och aldrig kommer få chansen att lära känna heller.

Jag har berättat i tidigare inlägg att jag är troende.

Jag tror på Gud och på änglar. Min högst personliga tro kan tilläggas. Det finns inte många förbud eller regler i den. Men många Hjärta

En bok som jag alltid har intill sängen är Lorna Byrnes "Hoppets budskap från änglarna".

Jag har läst extra mycket i den de sista dagarna. Författaren är en irländsk kvinna som sett och pratat med änglar i hela sitt liv.

När man läser hennes böcker (hon har skrivit två till) ...går det inte att inte  tro skulle jag vilja säga.

De är olika alla andra liknande böcker jag läst. Prova gärna en av dem själv! De är bitvis mörka, hon har levt ett svårt men vackert liv, men de är också underbara och ganska roliga ibland.

Hon har fått fin kritik, bland annat från Times som skriver ; "Byrne ger hopp och en känsla av frid; något som kyrkan i många avseenden har varit oförmögen till under lång tid" och från Daily Mail;

"Världen har upptäckt en anspråkslös mystiker som den gör bäst i att lyssna på".

Det är det bästa boktipset jag har just nu. 

Nu till en annan bok som jag ska börja skriva på nu; min nya. "Vårskogen".

Bara låta kaffet rinna ner i bryggaren och sedan upp till skrivskrubben.

Men först och som vanligt; Allra största TACK till dig som lästeHjärtaTack också för alla fina kommentater och kloka tankar som skrivits här på bloggen. Ta hand om dig och titta in snart igenLer