10. mar, 2017

Allt är relativt

Allt är relativt brukar det heta, så också lycka.

Vad lycka är beror på vem man frågar och vilken dag eller vilket år det är. Eller helt enkelt vad man kommer på just då.

Detta har bland annat varit lycka för mig i vckan;

I tisdags kom jag på att jag barnen och svärmor skulle ha myskväll och titta på "Frost". 

Hon har aldrig sett hela filmen och den är sevärd - och att få en extra god stund i vardagen är inte dumt.

Vi bakade en kaka, kokade varm choklad och satt sedan ihopkrupna i soffan medan snön låg som tjock vispgrädde på den höga häck vi ser från vardagsrumsfönstret.

Passande - och en definition av lyckaLer

I onsdags på jobbet tyckte jag äntligen att jag kom en bra bit på väg när jag gick och tänkte ut en synopsis (sammanfattning) av mitt kommande manus "Vårskogen".

Jag har redan skrivit de femtio första sidorna på den men hela handlingen har inte varit klar för mig. Eller jo, i stora drag men inte nerskriven.

Det byggs på övervåningen...Det har börjat målas väggar. Ett stort rum håller på att bli två mindre, till minstingens stora lyckaGalenOch därmed även vår.

Andras lycka blir även ens egen lycka, det är rikt - och kärlekHjärta

Att läsa i sängen på kvällen med tända ljus som fladdrar i närheten, jag vet att jag skrivit det förut, för mig är det lycka!

En annan sorts lycka är tacksamhet. Tacksamhet fungerar också väldigt bra som tröst och som en sorts kompass i att se vad lycka och ett bra liv egentligen är.

Om man är deppig och har svårt att hitta saker att vara glad för kan man börja i andra änden så att säga;

"Jag har i alla fall inte cancer" eller "Jag är tacksam för att jag blev av med den där rygvärken jag drogs med innan" eller "Skönt att mina barn har kompisar"  eller "Tur att jag har ett jobb, tänk om jag varit arbetslös och pengarna inte räckt... (alternativt räckt ännu sämre än de gör nu).

När man börjar tänka så brukar man hitta fler bra saker i livet, ofta riktigt mycket faktiskt.

Men vad gör jag nu? BlinkarJag kan inte sitta här och skriva blogg, måste äta och starta dagen för barnen. Och åka till jobbet så att jag har det kvar nästa veckaVinkar

Om du vill skriva något om vad du är tacksam för, gör gärna det genom att klicka på inläggets namn, i det här fallet "Allt är relativt" och scrolla neråt så kommer du till gilla- och kommentatorsfältet. Men det viktigaste, det är att du läser.

KRAM på digHjärtaha en riktigt fin helg, och det där med att säga snälla saker till sig själv; inte dumt alls!