13. feb, 2017

Baksidan av myntet

- Oj, vad trött du låter, Louise, säger mamman till en av barnens kompisar när jag svarar.

Ja, det är jag i kvadrat, det. Inget pokeransikte direkt. Det syns och hörs ofta på mig hur jag mår.

Jag har skrivit det innan på bloggen; när jag är glad är jag ofta jätteglad, när jag är ledsen är jag ofta väldigt ledsen.

Och när jag är uttråkad...Det har infunnit sig ett supertråkigt anti-klimax efter att jag skickat i väg "Skuggvinter" till förlag.

Jag trodde att det skulle vara spännande att vänta men nix. Det är säkert en försvarsmekanism men orden "manus"  "intrig"  o s v skulle just nu kunna få mig att somna stående.

(Fast okej, det är lite kul att tänka på "Vårskogen", min kommande bok). Blocket ni ser på bilden köpte jag på Gekås i lördags. Då var jag lite uppåt).

Men annars...Ledsen

Ni vet som när man går och städar hemma fast det är det sista man vill och så är man trött efter en dålig natt och när man har varit extra duktig och skurat kommer det två-tre personer och går rakt i det.  Fast de lika lätt kunde gått en annan väg. Och då EEEXPLODERAR man. Och sedan är man ledsen och känner sig som en urvattnad....jag vet inte vad.

I dag tog jag i alla fall ett gäng barn (mina och andras) och åkte till badhuset. Där var redan min äldsta tjej med kompisar. Att bada brukar liva upp mig, om inte annat så att för man måste hålla koll åt höger och vänster hela tiden.

Men idag var jag låg.

En timme senare satt jag med min kompis och fikade. För som tur var träffade jag en kompis därHjärta Vi satt och fikade ihop, jag drack kaffe och åt min favoritglass Tip Top och jag klagade. Över hur dåligt tålamod jag hade och att jag kände mig som en katastrof-mamma.

Jag hade min gamla baddräkt från 2007 (varje gång  jag är på badhset tänker jag "hoppas jag inte träffar någon jag känner i den  här  baddräkten) och jag hade utkletad mascara över halva ansiktet (såg jag efteråt på toaletten).

Trist, för jag hittade en av min sons blivande lärare på högstadieskolan där han börjar i höst och talade om för henne vilket oerhört gott intryck hon gjort på mig när vi var där på besök i förra veckan. Medan jag (ovetande) såg ut som om jag varit på barnkalas-målning.

Men min kompis sa att hon tyckte jag var tapper. Och stark. Och att alla blev arga på sina barn.

Och jag började långsamt tina upp inuti, vilket är ett riktigt gott betyg åt henne eftersom jag var stelfrusen och dessutom åt kall glass.

Så var det inte någon annan mening med detta inlägg så finns i alla fall denna; Det är bra med vänner. Det är riktigt bra med vännerHjärta

Och den där mamman jag nämnde i början av detta inlägg. Vet ni vad hon sa till mig i slutet av samtalet;  "Det låter som att du behöver komma hit och ta ett glas vin".

Det ska jag göra i morgon! Så underbart.

IMen nu är det snart sängdags. Allra största TACK till dig som läste och ta hand om dig  och dina vännerHjärtaOch till mina vänner; TACK för att ni finns!! Och detsamma till er bloggläsare även om jag inte vet vilka ni är allihopVinkarOm du vill gilla eller kommentera, klicka bara på inläggets namn, i det här fallet "Baksidan av myntet" och scrolla sedan neråt så kommer ni till gilla- och komentatorsfältet.

Och förresten; ha en fin Alla Hjärtans DagHjärtaHjärtaHjärtaSka du fira på något speciellt sätt? Här hemma ska vi äta glass med grädde och geléhjärtan och tala om hur mycket vi tycker om varandra. Och jag tror inte att någon kommer bråkaViskar