16. dec, 2016

Frost ute, varmt inne

Minstingen valde bilden, storasyster assisterade!

En av få gånger jag inte har helt klart för mig vad jag ska skriva. Bloggen breder ut sig framför mig som ett vitt, oskrivet ark. Eller...nej? Så kan man kanske inte skriva.

Vad man däremot kan skriva är att det är lite vitt på marken här i Öxabäck. Mest är det frost faktiskt, men kanske inte bara.

Det var inte så i Kinna, det är -1 och molnigt. Vad som helst kan hända på snöfronten. Tänker jag optimistiskt. Och väderappen har inte alltid stenkoll.

Svärfar är på intågande. Minstingen åkte just iväg med sin pappa för att hämta honom. "Opa Holland"  som vi brukar kalla honom dyker ofta upp PRECIS när familjen Baumgärtner inlett årets magsjuke-omgång.

Så också nu tyvärr. Hittills har två av familjens sex medlemmar varit sjuka. 4 to go, alltså. Eller ja, 5 nu då.

De av oss som inte var bebisar för några år sedan ( d v s de flesta) minns "opa Hollands" bedrövliga jul här för 4-5 år sedan.

Jag kom glatt ner på julaftons morgon, utsövd och konstaterade att ingen av barnen vaknat och spytt under natten. Halleluja, välsignade jul är här! HjärtaJag tände ljus och knäppte på kaffebryggaren, full av stämning och fromma förhoppningar, när jag hörde ett utdraget "Help! Heeelp me!"

Svärfar. HAN var magsjuk. OCH han hölls instängd hela julafton. För min syster med familj var på besök från Italien. De skulle flyga tillbaka några dagar senare. Och de FICK INTE MISSA PLANET! Följdaktligen förbjöd vi opa Holland att lämna rummet, han fick bara gå på toaletten. Vi skrek "GOD JUL" genom dörren. Eller rättare sagt ropade vi " Zalig kerstfeest, Manfred!" (Ja, det är sant).

"Kan jag inte få lite mat?" ropade den stackaren från andra sidan. Och när min man sedan gick in med julklapparna till honom fick han tårar i ögonen...Ledsen( Svärfar alltså, inte min man, han är hård och härdad).

MEN nu ska vi inte tänka på gamla hemska tider. NU är han som sagt på ingång igenLer stortsäkert lika glad som han brukar vara!

Jag nämnde väl att Sebastian gått på charmkurs och att jag skickat resultatet av det till författarcoachen? Nu har hon läst mina nya sidor. Och han fick med beröm godkäntCoolHjärta

Så nu är det bara att fortsätta på den inslagna vägen för hans del.

Eftersom coachen inte föreslog så många ändringar är min tanke nu att  "Skuggvinter"  är klar om några veckor igen. Men det är en tanke...Ibland tar det längre tid än jag tänkt mig, och så var det där med magsjukan förstås...

Om ni inte hör av mig på ett litet tag är det för att jag också drabbats. Men annars ses vi om några dagar hoppas jagLer

Här blir det, förutom att hänga med Sebastian, att slå in klappar, typ sjuttio - åttio stycken.

Tänk fyra barn och att vi köper också från svärfar, svärmor och min gamla mormor. Det brukar ta ett tag om man säger så och det är undertecknad som gör det ..

Men nu;  Allra största TACK till dig som läste och Hjärtajag önskar dig en riktigt fin helg!!