30. nov, 2016

Hälsosamma me...

...I dag känns det lite som julafton. Ni vet den där känslan av att tiden stannar upp lite grand därför att något alldeles speciellt är på gång. Och allt runtomkring en känns speciellt fast allt ser ut som vanligt. Och man förväntar sig något magiskt. Som snöflingor i luften kanske. Eller ...ETT MEJL!! Herregud! Jag har förmodligen världens sämsta tålamod men jag ORKAR inte vänta längre.

Senast i morgon ska jag få mitt utlåtande från författarcoachen. Senast i morgon. Jag började lite vagt att vänta på allvar redan i måndags. Och nu är jag snart knäckt.

Varenda gång det där mejl-ljudet kommer känns det helt...overkligt. KANSKE, spritter det till i mig. Men, nej. Det är Bokus, Yves Rocher, AdLIbris, Gina Tricot, Willys...och där stannar det. INGET MEJL SOM JAG VILL HA! GråterFörvirradLedsen

Och så emellanåt när jag går och väntar så slår det mig att ...tänk om jag bara blir ledsen. Jag som har köpt en extra liten vinflaska för att fira när det kommer och jag äntligen får läsa det. Tänk om jag tvingas dränka mina sorger i ...vad nu sorten hette istället? Tänk om jag blir jättebesviken?

NU kom det ett mejl. (Fasen, Rolf från Greenpeace. Dra åt skogen! Förlåt Rolf. )

Vad är då det värsta hon kan skriva ? (Om ni undrar alltså)

Konstant missbruk av vissa ord? Nej. Inte etablerat Alices relationer tillräckligt i inledningen än (som lektören på ett förlag påpekade) Nix, vet redan att jag måste jobba på det.

Dumma saker jag missat? Nej, tack för allt som hittas innan "Skuggis" åker på turné hos förlagen.

Det värsta vore: DET HÄR KÄNNS INTE TROVÄRDIGT / alternativt den här karaktären känns inte trovärdig. (Och sedan betala antal tusen för det). Då DÖR jag.

Bilden föreställer, för att hastigt hoppa till något annat, något man INTE dör av.

En hälsosam smoothie. Jag ÄLSKAR att göra smoothies. Och sedan tvinga familjen att dricka dem. Senast, när minste sonen såg tveksam ut, sa jag "Numera är det obligatoriskt att dricka smoothies, annars får man ingen speltid." Då drack han. Kompisen drack också, i rena förskräckelsen antagligen.

Nu är det dags att sluta och åka på basketträning. Tur att det är ganska kallt ute för jag har bad hair-day. Jag glömde tvätta det igår. Det var en del annat.

Såg det i morse. Apropå ingenting.

Men du, TACK för att du lästeHjärtasköt om dig och kolla in snart igen! Jag lovar att återge delar av det jag får till mig. Även om ...Rodnarjag vet inte...Ehrmm...slut för i dag helt enkelt.