18. nov, 2016

Sista helgen

Min dotter Julia har hittat denna bildHjärta

Inget nytt under solen. Eller regnet. Jo, snön har gått bort. Trist nog. Det regnar istället. Och jag skriver.

Och nu börjar det bli klart. Inga mer kapitel att skriva men ganska mycket som ska skrivas snyggare och, det ska sägas, även om jag försökt skriva ner allt som ska göras VET jag att jag hittar mer när jag går igenom texten. "Ja, just det ja, fasen, hur ska jag hinna med det? För detta måste ändras lite".

Sedan händer det mycket i mitt manus även om jag inte skriver för tillfället.

Jag kan, som jag nämnt innan, gå på jobbet och helt plötsligt igår så förstod jag hur Sebastian fick alla sina pengar. (Han är en bedrövlig kille, verkligen). Jag har själv undrat varför han bor i en lägenhet nästan mitt i centrum och samtidigt aldrig verkar gå till jobbet (Alice har också undrat) och så...pang! så trillade poletten ner mitt i mitt tolettskrubbande och jag förstod. AHA! SÅ är det. Att jag inte fattat det förut.

Det är som riktiga personer som klampar runt inuti mig och tar plats. Ganska fascinerande, nu när jag tänker närmare på det.

 När jag inte skriver bok skriver jag kom-i-håg lappar.

Glöm inte minstingens naglar! Vattna växterna på övervåningen - sista dagen. Tvätta svarta byxorna och gympakläderna.

På måndag ska manuset i väg och nej, jag behöver inte undra vad jag ska göra av nästa vecka. Jag omges av svaret hela tiden.

Ännu en lapp; Köp Ajax fönsterputs. (Börja med de prickiga fönstren som vetter ut mot gatan).

Putsa alla fönster! Storstäda tvättstugan. Storstäda köket. Damma noga, alla ytor. Städa kaninburen. Äh, förresten, storstäda överallt.

En petitess i sammanhanget kanske men har jag nämnt att jag är lokalvårdare?

Jag städar 20 tim/vecka. Tyvärr inte hemma.

Nu är det dags för mig att ta itu med denna dag. Lite sjukdom i familjen, jag antar att det bara är att gilla läget för det går mycket just nu...Ganska trött själv men NU ÄR DET JU SISTA HELGEN så jag får helt enkelt lägga bort det och skriva så mycket jag kan.

Goodbye för nu, hoppas att du mår bra och får en fin helg och framför allt ; TACK Hjärtaför att du läst! Titta gärna in snart igen!

(LerOm du vill gilla eller kommentera, klicka bara på inlägget namn "Sista helgen" och scrolla neråt så kommer du till kommentatorsfältet)