28. okt, 2016

Ingen stress...

(Observera att detta skrevs fredag kväll)

Jag älskar hösten, det har ni säkert förstått av mina sista bilder.

Hösten och skogen och...inte stress.Det här fotot är taget där jag brukar parkera min bil när jag jobbar. Är det inte vackert?!

De sista dagarna har jag, inspirerad av mindfulness och mina försök att varva ner börjat tänka flera gånger under dagens lopp;

"Det finns ingen stress, det finns bara lugn" samtidigt som jag drar ett djuuupt andetag.

Det funkar faktiskt ganska braLer För jag tänker efter då. Jag menar, ibland under dagen finns det en naturlig stress; måste komma i tid till... o s v... Men alla stunder emellan det?

Är det ofta inte bara att man grottar ner sig i stressträsket och jagar minuter till...vilken nytta? Sanningen är att man mest blir irriterad på att stressa hela tiden. För det är ju inte så att man är jagad av en yx-mördare...Eller?

Nja...just i kväll i Öxabäck finns den risken. Jag var själv ute nyss med två svartklädda killar (i mörkret) som ringde på dörrar och sa ...just det, bus eller godis?...till krokiga gamlingar och trötta småbarnsföräldrar.

Det har bakats fladdermöss och hjärntårta och gud vet allt till årets HALLOWEENFEST!

Affärerna har tjänat multum på svarta caper, äckliga sår och blod-godis...Och jag sitter bara och väntar på att det ska ringa och ringa och ringa på dörren i helgen och ja, vi har riggat med eldoradoråttor, svarta klubbor och grillchips (fast grillchipsen vill vi helst ha själva egentligen)

Det finns ingen stress, det finns bara lugn.

I morgon kommer denna vackra mening och vad den gör med mig att gå igenom sitt eldprov;

Jag och maken ska till Ullared och handla årets julklappar (fy faenGråter)

För två år sedan köade vi två timmar FÖR ATT KOMMA IN I AFFÄREN! Ordningsvakter höll ordning på köerna. Det fanns röda band, som avspärrningsband. Ja, det är sant.

Fast jag trodde inte att det var sant just då. Jag som tycker det är hemskt nog att vara där inne. Och sedan att man måste stå i kö så länge. Och så alla julkappar också, ett tanke-arbete som...jag vill inte ens tänka på det.

Vi köper nämligen inte bara från oss, vi köper även från min gamla mormor och min makes föräldrar till barnen. Det blir ganska mycket.

Särskilt mycket blir det på Ullared, där allt är så himla billigt. Typ hårspännen 5 kr, gulligt block med penna 12 kr, målarbok 19 kr...Okej älskling, bara 1564 spänn kvar att sätta sprätt på och sedan är vi klara... med barn 1.

Nej, jag ska inte tänka på det. Det är för hemskt.  Jag ska öppna flaskan med rött istället. Och äta monsterögon och surprisa när spöken och gastar komma..Ha ha!

Hehe! TACK för att du läste, finaste duHjärtaoch glöm inte att ha godis hemma!