23. sep, 2016

Bokbubblan...

Det här har varit en konstig vecka.

Jag har skrivit, varit sjuk och jobbat på samma gång. I dag är jag mest sjuk, fick en släng av feber igår kväll igen.

Jag tänkte göra ett kort inlägg och sedan krypa ner i sängen (jaaa! skriker min kropp)

Men skriva har jag alltså inte kunnat låta bli att göra. För det går så BRA just nu. Den sista tiden, i runda slängar kanske ungefär två veckor (och då har jag varit sjuk en vecka också) har jag skrivit ungefär trettio sidor helt ny text.

För att det ska säga er någonting kan jag säga att ibland sitter jag med tre, fyra sidor i över en vcka. Och blir ändå inte nöjdLedsen

När jag är inne i ett flow, som nu, då gäller det att passa på. Då skjuts mycket annat undan. När jag sedan kommer till barnen, då finns de där överallt runt mig och ska berätta viktiga saker. Då vill jag lyssna samtidigt som jag är någon annanstans. Och efter en halv minut hör jag mig själv säga, med hysterisk, förtvivlad röst;

"Nu får vi nog köra med lite coola puckar här, nu är det FULLT I MAMMAS HUVUD. Kan ni prata lite tystare?"

Om min man tittar varnande på mig då så förstår jag att det bara är jag som pratat med hög röst. Då brukar jag lite snopet säga; "Jag lyssnar senare..." och sedan springa upp på övervåningen med en kopp kaffe eller vad det nu var jag skulle hämta.

Men vid datorn är jag alltså produktiv just nu. Fingrarna rusar över tangentbordet, hinner knappt med allt som kommer i huvudet. Sebastian och Alice håller på som aldrig förr...

Om ni läste förra inlägget "När jag skriver" så har ni förstått att det finns någon i Alices närhet som har lagt en lapp i hennes väska där det står "Jag vet vad du gör".

Även denna person har fått en större roll i nya "Skuggvinter".

I min förra ägnade hon sig mest åt att skriva dagbok, nu håller hon på att kliva in i handlingen på ett mer aktivt sätt, (till exempel genom att placera lappen i Alices väska).

Och det är jag säker på är bra! Lektörerna på förlagen som läst har med olika ord gett uttryck för samma sak: Inte tillräckligt spännande, oklar intrig...(Bl a)

Nu håller jag på att ändra på det!

Tänkte bara lägga ut kapitlet som följer efter det som lades ut i måndag.

Allra största TACK till dig som läserHjärtaoch ha en riktigt FIN helg!

 "MINA DAGBOKSANTECKNINGAR, NOVEMBER 207

Nu har jag lagt en lapp i Alices väska. Tro mig, jag vet att det är fel. Men tillfället fanns där och jag kunde inte låta bli. (Och skådespelartalang har jag också. Hon skulle aldrig ana att det var jag).

Och vad är det förresten som är fel i det här sammanhanget?

Det är för helvete inte jag som är gravid och otrogen.

Jag fattar inte varför hon ska krångla till sitt liv så. Hon har redan allt. Och så tar hon Sebastian också.

Så jag tänker inte be om ursäkt om jag jävlas lite".