6. sep, 2016

Korsen

FOTO: Fotoakuten

Ínte bäst valda tillfället att skriva ett inlägg, det är full fart både inne och ute och maken sover...

I vardagsrummet; Star Wars Battle Front (Pay Station) ser väldigt eldigt ut, på altanen Star Wars krig IRL( In Real Life för sådana som jag som inte förstår vad IRL och annat modernt betyder) med lasersvärd (och vatten?) börjar bli lite vått på fönstren men jag orkar inte säga något, det går säkert bra, det var lite svårt att få ut de äldsta killarna...

Största tjejen fick inte vara hemma med kompis utan har gett sig av och minstingen lånar min mobil hela tiden. Fast nu får hon snart inte det längre för jag måste ha den. Jag tänkte att dagens inlägg p g a tidsbrist bland annat skulle bli en kort fortsättning på det utdrag ur "Skuggvinter" som jag lade ut förra veckan. (Alltså förrförra inlägget "Hej").

På tal om IRL och grejer i tiden...Jag och teknik. Inte bra. Jag tänker inte skriva så mycket om det förutom att jag vet att bloggen kunde vara lättare och snyggare att läsa.

Vill du läsa förra inlägget, bara fortsätt scrolla neråt efter det nyaste. Det kommer ett till, även om det är lite mellanrum mellan dem. Hoppas att du förstår vad jag menar.

Längst ner på sidan står det dels "Äldre" dels "Översikt". Om du vill läsa ännu merLer

Om du vill kommentera, klicka på det aktuella inläggets namn, som nu "Korsen" och scrolla sedan nedåt, så kommer du till kommentatorsfältet. Och gilla gärnaVinkarHjärta

 Men här kommer alltså fortsättningen på den text ur "Skuggvinter" som jag lade ut förra veckan under inlägget "Hej".

Om du inte läst det, läs det gärna. Där presenteras också handlingen i boken.

Och du, det viktigaste ; TACK Hjärtatill dig som läser!

"Mot alla odds sov Alice tungt den natten. Vaknade svettig, inlindad i något som hon först inte visste vad det var. Något hon hade på sig. Sitt flanellnattline kom hon på. Hon som aldrig brukade sova i något.

I några barmhärtiga sekunder svävade hon i ovisshet, så kom allt tillbaka. För att dölja sugmärket. På bröstet.

Hon fick svårt att andas. Satte sig upp i sängen, lika vaken som hon varit i natt. Vad hade det tagit åt henne? Hade hon blivit galen?

Hon hade legat med Sebastian. Allt som kom blev Alice övermäktigt. Hon sjönk tillbaka ner i sängen. Trevade först efter mobilen, gav upp när hon inte hittade den.

Det spelade ändå ingen roll vad klockan var. Hon tänkte inte gå till skolan i dag. Hon tänkte inte gå någonstans.

Hon blundade och kände av huvudvärken som var på väg. Ännu var den vag, snart skulle den börja dunka mot tinningarna. Helvete!

Ändå brydde hon sig inte. Den fick gärna dunka sönder huvudet om den ville, bara hon slapp tänka. Hon hörde att det spolade på toaletten, dörren som öppnades. Stressade rörelser ute i hallen, en galge som åkte i golvet, Markus som svor.

Sedan stängde han äntligen och låste.

Precis när hon skulle dra en suck av lättnad över att han gått kom han tillbaka.

- Älskling, kom det från dörröppningen. Är du vaken?

Vilket konstigt tonfall han hade. Hon lyckades få fram att hon var det trots att ingenting i henne ville.

- Det är någon jävel som har stått och ritat kors utanför vår dörr i natt.

Alice visste inte hur hon kom upp ur sängen och ut i trappuppgången. Visste inte ens om hon gått ut i nattlinnet men det hade hon nog kom hon på efteråt. Men det var inget hon hade en tanke på när hon stod därute och såg vad han just hade sett.

På väggen mellan deras och grannens ytterdörr hade någon ritat flera svarta kors. Det största av dem pryddes av ett stort hjärta. Även det gick i svart."