11. aug, 2016

Vardagslunken...

Jaha.

Då var man där igen. I vardagen. Och det regnar. Mycket. Men plötsligt regnar det inte. Det blir lite sol. Det blir ett vackert ljus. Häromkvällen såg man till och med en regnbåge. Då blir man glad. Bestämmer sig för att gå ut lite och fånga det vackra. Carpe diem och allt det där.

Då kommer det en störskur till, utan förvarning.

"Skönt att det är över, sa en på ett av mina ställen på jobbet häromdagen.  Härligt att det är höst igen".

"Ehh..."Jag visste faktiskt inte vad jag skulle säga. Blev stående med moppen i handen. Såg väl dum ut när inget svar kom.

Men okej, lite mysigt är det. Det är vad dagens bild så käckt försöker illustrera:

Ett knippe rosor och så ogräs. Ömsom vin, ömsom vatten (stavas ömsom så?) Visst är det bra med vardag också! (Det tycker i alla fall Alfons farmor. Och en på mitt jobbVinkar)

Fast min lille italienske Storm Trooper, eller om jag ska vara korrekt är det säkert en First Order han föreställde, har åkt hem igenKrossat hjärta Inte bra.

Annars är det inga big news här.

Jag har städat mitt städrum. Det är ganska stort och verkligen inte inbjudande på något sätt. Massa hyllor med massa kartonger på och GAMLA städredskap och allt möjligt faktiskt som arbetsplatsens brännbollsutrustning och så. Och myggspray och massa skruvar.

Men jag älskar det. Här brukar jag göra mina övningar, (axel, höft) Och min mindfulness.

Och vid bordet som står framför fönstret äter jag ibland lunch och läser tidningar som mamma brukar ha med sig till mig men som jag aldrig hinner läsa hemma.

Och igår när jag kom in där såg jag hur smutsigt det blivit igen. Inte för att det varit rent sedan 1800-talet eller något. 

För ett tag sedan kom en av de anställda och knackade på. Frågade om han fick titta in.

"Du vet, för länge sedan, sa han och jag har jobbat här länge var detta vårt fikarum. Oj, sa han  glatt, vi satt där i hörnet. Och stolarna står kvar!" 

Hmm, just det. Men för ett tag sedan städade jag för första gången. Inte avancerat vilket egentligen hade behövts. Men golv och en del annat.

Och igår tog jag som sagt nya tag. Samt bestämde mig avslutningsvis för att sätta in en krukväxt i fönstret. Och ett mysigt blockljus att tända till höstrusket. Kanske ett batteridrivet sådant kom jag på när jag tittade på all bråte.

Och jo, det här är glädjande:

Läste ni mitt förra inlägg så läste ni om ett för lila läppstift och att jag trots att jag inte tyckte om det var för snål för att köpa ett nytt. Bara att bita ihop, tänkte jag, och dras med eländet. Någon gång tar det slut.

Som tur var kom det BORTLer stort Jag letade plikttroget men det var borta. Då beställde jag ett nytt av mina favoriter på Yves Rocher.

Nästa dag hittade jag det på byrån i sovrummet, helt mystiskt. Där stod det och såg lila ut.

Då gav jag det till min dotter. Det passade henne mycket bättreKärlek

Det var allt från mig för nu. Måste tillbaka till vardagslunken.

TACK för att du läste och hoppas att du är hyfsat nöjd med din lunk, vad den nu än är. Eller ännu bättre, inte har hunnit tilbaka till den än...Hjärta