20. jul, 2016

Semester, ja...

...men jag kan inte låta bli att göra ett kort blogginlägg...

fast ett med betoning på kort...Maken kom just med svettpärlor i pannan och sa att han inte visste hur mycket det drog (läs kostade) att jag bloggade så det får bli ett litet inlägg.

Men är han svettig bara för att jag bloggar? 

Nej, det är han inte. För här, i byn Ilikhoven i Holland (läs Nederländerna för det är egentligen korrekt) visade termometern i bilen i dag 36 grader! Och appen i mobilen sa 34 så även om bilen var överhettad efter att ha stått (delvis i skugga) på parkeringen när vi var och badade så var den inte helt ute och cyklade. (Okej, jag vet, bilar kan inte cykla (men holländarna kan. Och dom gör det också..!) men det här är sant, och nästan för bra för att vara sant, men bara nästan; VI ÄR PÅ SEMESTER! OCH DET ÄR KLARBLÅ HIMMEL OCH VAARMT!)

Och häng med nu om ni vill, för som sagt, det här inlägget blir så kort (i princip lika kort som den svenska sommarenCool)

FÖRLORAT I HAVET MELLAN SVERIGE OCH DANMARK; Snygg blommig keps. Blåste bara iväg helt fräckt när vi tog en nypa frisk luft efter att ha suttit instängda i bilen i flera timmar. Den blev bara 2 dagar. Snyft...

FANNS PÅ AUTOBAHN UNDER VÅR VÄG HIT:

- En väldigt effektiv toalett som spolade hela tiden -  även när man satt på den tyvärrLedsen

- En äkta man som blev galen när en äldre herre gick förbi i matkön och skällde ut honom på två-tre olika språk. (Blodsockerfall sa han efteråt. Barnen tyckte det var roligt. - "Pappa, du vet när du sa "är du döv eller?" på svenska, tror du att han förstod det?" sa minste sonen senare).

- En jätteblöt rutschkana - minstingens fynd.

 FINNS I ILLIKHOVEN:

PARADISET (som jag ser det)

Att gå upp strax före åtta på morgonen, utsövd, brygga kaffe, ta med det ut i en vacker trädgård och veta att man har just SEMESTER! Kan det bli bättre?

Ja, det kan det faktiskt. När det är varmt i alla fall.

För jag rekommenderar varmt, (med betoning på varmt, heheCool) ATT VARA BARN PÅ SEMESTERN OCKSÅ. Nej, jag skrev inte att vara med barnen även om jag naturligtvis tycker att man ska vara det också utan att VARA BARN SJÄLV

När provade du t ex sist att hälla en stor hink kallt vatten på dig själv, alternativt låta någon annan göra det? It´s so fun Ler stort(och okej, 32 grader i skuggan hjälper till)

Men vet ni vad som är ännu roligare? Att hälla denna spann över någon annan, t ex den äkta maken. Och sedan ...spriiiinga...I en pytteliten trädgård. (Jag tycker det är kul Viskar

Barnen skrattade. Äkta maken skrattade. Och jag?! Så att det kändes ända in i de otränade magmusklerna.

Och sedan, när jag och mannen torkat oss, gick vi iväg på den lilla byns enda glasscafé. I dag var det bara vi, i morgon tar vi med barnen.

DET kallar jag semester och det får avsluta detta inlägg.

KRAM på dig, TACK för att du läste och hoppas att du också har (eller haft eller åtminstone ska ha) semester, du medHjärta